Οι άνθρωποι ενός οργανισμού ως κινητήριος δύναμή του

Η Ελισάβετ Γεωργίου μας βοηθά να ανακαλύψουμε και να ενεργοποιήσουμε τη δύναμη των ανθρώπων που έχουμε στην οργάνωσή. Με διαδραστικό τρόπο οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν τους προβληματισμούς αλλά και τις καλές πρακτικές που έχουν εφαρμόσει, ενώ θα μάθουν τεχνικές διαχείρισης, διακράτησης και ανάπτυξης των εργαζομένων και εθελοντών της οργάνωσής τους.

Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί την κινητήριο δύναμη σε κάθε οργανισμό. Ειδικότερα, για την κοινωνία των πολιτών το ανθρώπινο δυναμικό, εργαζόμενοι και εθελοντές, δημιουργεί και υλοποιεί έργα κοινωνικής προσφοράς και ωφέλειας που συχνά ο κοινωνικός τους αντίκτυπος ξεπερνά κάθε προσδοκία!

Στόχος μας είναι μέσα από αυτό το σεμινάριο να αναδείξουμε την αξία του ανθρώπινου δυναμικού και τους τρόπους κινητοποίησης και ενδυνάμωσης του. Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις συχνά και κάτω από αντίξοοες συνθήκες. Είναι σημαντικό για μια οργάνωση να μάθει να προσελκύει τα κατάλληλα άτομα που είναι συμβατά με την κουλτούρα και τη φιλοσοφία της αλλά και να τα διατηρεί στο δυναμικό της ενεργά και ικανοποιημένα νιώθοντας περηφάνεια για τη συνεισφορά τους. Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μοιραστούν τους δικούς τους προβληματισμούς και δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα στις οργανώσεις τους σχετικά με το δικό τους ανθρώπινο δυναμικό και όλοι μαζί θα αναδείξουμε τα learning points της κάθε περίπτωσης.

Ετσι, μέσα από μελέτες περίπτωσης (case studies) και ασκήσεις με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν

 • να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την προσέλκυση, διακράτηση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της οργάνωσής τους
 • να αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της οργάνωσης τους
 • να αποκτήσουν μια νέα στάση σχετικά με την αξία της συνεισφοράς των εργαζομένων και εθελοντών
 • να αξιοποιούν τα ταλέντα του κάθε μέλους της ομάδας τους

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα και ομάδες (ΜΚΟ και άτυπες) που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν αποτελεσματικότερα το ανθρώπινο δυναμικό του οργανισμού τους.

Δομή Σεμιναρίου

11.00-11.30: Εισαγωγή

 • Γνωριμία
 • Εντοπισμός και ορισμός των θεμάτων που θέλουμε να διερευνήσουμε και να αναδείξουμε
 • Βασικές Έννοιες και Ορισμοί

11.30-12.15: Οργανωσιακή Δομή – Σχεδιασμός Πλάνου Ανθρώπινου Δυναμικού

 • Βασικά μοντέλα οργανωσιακών δομών σε ΜΚΟ
 • Σχεδιασμός Πλάνου Ανθρώπινου Δυναμικού
 • Case studies και καλές πρακτικές

 12.15-12.30: Διάλειμμα

12.30-13.15: Προσέλκυση Ανθρώπινου Δυναμικού

 • Μέσα και τεχνικές προσέλκυσης
 • Αξιολόγηση δεξιοτήτων
 • Διαδικασία ένταξης εργαζομένων και εθελοντών

13.15-13.50: Διακράτηση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού

 • Μέσα και τεχνικές διακράτησης εργαζομένων και εθελοντών
 • Τρόποι παρακίνησης και ανάπτυξης εργαζομένων και εθελοντών
 • Τρόποι διαχείρισης μιας συνεργασίας που χρειάζεται να διακοπεί

13.50-14.00: Κλείσιμο, συζήτηση, επίλυση αποριών

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, 11.00-14.00 μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

Το σεμινάριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα οπότε θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή την κάμερα και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνο.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Ελισαβετ Γεωργίου εξειδικεύεται στη διαχείριση επαγγελματικών & προσωπικών κρίσεων και μεταβάσεων (απόλυση, πένθος, διαζύγιο,ασθένεια, burn out) καθώς και στην προώθηση της ψυχικής υγείας και του Ευ Ζην μέσω εταιρικών προγραμμάτων Ευεξίας και προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Εχει εμπειρία άνω των 20 ετών ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα ανάπτυξης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και παράλληλη εμπειρία 15 ετών ως ψυχοθεραπεύτρια. Από τον Ιανουάριο του 2010 ίδρυσε και διευθύνει, το Κέντρο Be Yourself (www.be-yourself.gr) όπου παρέχει υπηρεσίες Συμβουλευτικής, Coaching, Mentoring, Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας, ατομικά ή ομαδικά, σε ιδιώτες, επιχειρήσεις, MKO και άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς.  Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Ινστιτούοτου Ψυχικής Υγείας & Ευημερίας Be Positive. Είναι κάτοχος Πτυχίου Ψυχολογίας (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Μεταπτυχιακού Τίτλου Οργανωτικής & Οικονομικής Ψυχολογίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Διπλώματος Personal & Executive Positivity Coaching (Positivity Coaching Academy), έχει 4ετή ειδική εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία Gestalt (Gestalt Foundation) και πιστοποίηση Εκπαιδευτή Ενηλίκων σε Ελλάδα (ΕΟΠΠΕΠ) και Κύπρο (ΑνΑΔ). Συνεργάζεται με το Social Dynamo ως μέντορας προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία της σε ομάδες που θέλουν στήριξη στην επικοινωνία και την επίλυση συγκρούσεων μεταξύ των μελών τους, στη διαχείριση των εθελοντών τους, στην αναπροσαρμογή της οργανωτικής τους δομής καθώς και στη διαχείριση διαφόρων οργανωσιακών αλλαγών, μεταβάσεων και κρίσεων.