Εισαγωγικό Σεμινάριο: Θέτοντας το Όραμα, την Αποστολή, τους Στόχους και τις Αξίες μιας ΜΚΟ

Το να έχει ξεκάθαρα τα παραπάνω μια οργάνωση, τη βοηθά να δημιουργήσει την επίσημη ταυτότητά της όσον αφορά την προβολή της (ιστοσελίδα, social media), την παρουσίασή της σε χρηματοδότες, την κινητοποίηση εθελοντών και επαγγελματικών στελεχών, την ευαισθητοποίηση των MME και του κοινού. Επίσης, τη βοηθά να προγραμματίζει και να υλοποιεί τις δραστηριότητές της πολύ πιο εύκολα, και κυρίως πολύ πιο αποτελεσματικά.

Είναι σημαντικό το όραμα να μοιράζεται και να είναι κοινά αποδεκτό από ολόκληρη την ομάδα διοίκησης, ή – στην περίπτωση μικρότερων σχημάτων – από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, ώστε όλοι όσοι έχουν σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό και τη στοχοθέτηση, να βρίσκονται στο ίδιο «μήκος κύματος» και να συμφωνούν ως προς την κατεύθυνση που θα πάρει η οργάνωσή τους. Το όραμα είναι το φίλτρο μέσα από το οποίο περνούν τόσο η αποστολή,  όσο και οι συγκεκριμένοι στόχοι κάθε οργάνωσης, και για αυτό είναι χρήσιμο να καταρτίζεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη «γέννησή» της.

Στο εργαστήριο αυτό λοιπόν, καλούνται όσες οργανώσεις επιθυμούν να εμβαθύνουν ή και να αναδιατυπώσουν τα vision-mission-goals-values τους.  Το εργαστήριο είναι καθαρά συμμετοχικού χαρακτήρα και απευθύνεται στην ηγετική ομάδα μιας ΜΚΟ ή άτυπης ομάδας πολιτών. Κατά τη διάρκεια αυτού, θα μπορέσετε να εκτιμήσετε το «δέσιμο» της ομάδας και να θέσετε από κοινού τις Αξίες της, το Όραμά της, και να γνωρίσετε μεθόδους για τη δημιουργία Αποστολής και  αποτελεσματικών Στόχων.

Δομή εργαστηρίου

15.00-15.30: Ομάδα – πού είμαστε σήμερα

  • Παρουσίαση της λειτουργίας μιας αποτελεσματικής ομάδας και ανάλογη εκτίμηση της δικής σας ομάδας

 

15.30-15.45: Αξίες που φέρνει το κάθε μέλος στην ομάδα και η σημασία των κοινών αξιών

 

15.45-16.10: Breakout sessions

  • Κάθε ομάδα θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τις κοινές αξίες των μελών της και να συμφωνήσει τις αξίες αυτές

 

16.10-16.20: Παρουσίαση των αξιών της κάθε ομάδας των breakout sessions

 

16.20-16.30: Διάλειμμα

 

16.30-16.50: Παρουσίαση Οράματος

  • Τι είναι το όραμα και πώς ο ακριβής ορισμός του ωφελεί τη λειτουργία της ομάδας

 

16.50-17.30: Breakout sessions

 

17.30-17.45:  Παρουσίαση του Οράματος της κάθε ομάδας των breakout sessions

 

17.45-17.55: Διάλειμμα

 

17.55-18.20: Πώς μπορείτε να συμφωνήσετε σε μια αποτελεσματική αποστολή και πώς να θέτετε πραγματοποιήσιμους στόχους

 

18.20-18.40: Breakout sessions

  • Οι  ομάδες θέτουν πραγματοποιήσιμους στόχους για το μέλλον

 

18.40: Παρουσίαση στόχων – ερωτήσεις

 

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 17 Μαρτίου 15:00-19:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

Το σεμινάριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα οπότε θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή την κάμερα και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνο.

 

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

H Eλένη Σκόνδρα έχει κάνει διεθνείς σπουδές στους τομείς του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας ενώ διαθέτει και διπλώματα coaching. Έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων σε θέσεις μάρκετινγκ και ανάπτυξης αγοράς, κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τον εθελοντισμό και σαν ιδρυτικό μέλος του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος) έχει προσφέρει πολλά στην υποστήριξη των νέων, σε θέματα επιχειρηματικότητας. Ειδικά, τα τελευταία πέντε χρόνια, αφιερώνει πολύ χρόνο τόσο στο mentoring όσο και στο coaching, με εστίαση στις ανάγκες επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων, καθώς και σε θέματα επαγγελματικής ικανοποίησης. Συνεργάζεται, σαν coach και mentor σε νέους επιχειρηματίες, με το Innovathens, το Orange Grove και το ALBA (Venture Garden).