Θεσσαλονίκη: Όραμα και Στρατηγική

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος Active citizens fund.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη ΜΚΟ καθώς και σε άτυπες ομάδες με κοινωφελή δράση, που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω στον σχεδιασμό μιας μακροπρόθεσμης και ρεαλιστικής στρατηγικής που αξιοποιεί το δυναμικό της ομάδας. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν την διαδικασία της κατάρτισης πλάνου ενεργειών που να ανταποκρίνεται το όραμα και στους στόχους του οργανισμού τους.

Δομή εργαστηρίου

10.00 – 10.30 Εισαγωγή και προσδοκίες από το σεμινάριο

10.30 – 12.00 Τι συμβαίνει τώρα στον Οργανισμό και στο εξωτερικό περιβάλλον;

  • Εργαλεία διάγνωσης και διαχείρισης προκλήσεων

12.00 – 12.15 Διάλειμμα

12.15 – 13.30 Πού θέλω να βρίσκεται ο Οργανισμός σε 3-5 χρόνια;

  • Ποιες είναι οι προτεραιότητες και πώς καθορίζονται;
  • Ποιοι είναι οι στόχοι μου;

13.30 – 14.00 Διάλειμμα φαγητού

14.00 – 15.15 Πώς παρακολουθώ την πορεία του πλάνου μου;

  • Δείκτες επιτυχίας
  • Εργαλεία παρακολούθησης

15.15 – 15.30 Διάλειμμα

15.30 – 16.30 Νοοτροπία και συμπεριφορές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την επιτυχία ενός πλάνου

16.30 – 17.00 Ανακεφαλαίωση και κλείσιμο εργαστηρίου

Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται στον χώρο του OK!Thess, Κομοτηνής 2 – 54655, στην Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 10.00 – 17.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για τις εισηγήτριες

Η Όλγα Ματσούκη είναι ιδρύτρια της OMpath (από το 2013) η οποία στοχεύει μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης στην υποστήριξη της ανάπτυξης ατόμων και ομάδων έτσι ώστε να βελτιώσουν την επιχειρησιακή οργάνωση, την προσαρμοστικότητα, την δέσμευση και να ενισχύσουν τις δεξιότητες προσήλωσης και ανθεκτικότητας τους. Ως εκπαιδεύτρια του Medical Coaching Institute εκπαιδεύει Επαγγελματίες Υγείας και φροντιστές Υγείας σε θέματα που αφορούν ανάπτυξη δεξιοτήτων προσήλωσης και επικοινωνίας με ασθενείς, διαχείριση άγχους και τεχνικών αυτό-υποστήριξης. Κατέχει εκτεταμένη εμπειρία Coaching & Mentoring στον Επιχειρηματικό κλάδο και στον χώρο της Υγείας. Είναι εκπαιδεύτρια σε προγράμματα επιχειρηματικής βελτίωσης, διαχείρισης έργων, στρατηγικού σχεδιασμού και οργανωτικής ανάπτυξης  σε Management Teams and Project Teams. Έχει εμπειρία στην ανάπτυξη της οργανωτικής δομής και πλαισίου και στην διαχείριση της  πολιτιστικής πολυμορφίας στον χώρο εργασίας ,η οποία αποκτήθηκε κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας της στον πολυεθνικό Φαρμακευτικό χώρο.

Η Ερμιόνη Τομαζινάκη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργαστεί 20 χρόνια στη φαρμακευτική αγορά, κατέχοντας θέσεις διοίκησης ομάδων σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Την τελευταία 5ετία ως Εμπορικός Διευθυντής Ευρώπης, Καναδά και Ν. Αμερικής ήταν υπεύθυνη για την χάραξη και υλοποίηση στρατηγικής πωλήσεων και marketing φαρμακευτικών προϊόντων. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στη συγκέντρωση και προτεραιοποίηση πληροφοριών με στόχο την επιλογή του καταλληλότερου σχεδίου δράσης βάσει των αναγκών του εκάστοτε περιβάλλοντος. Παράλληλα έχει πείρα στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, και στην εξ αποστάσεως καθοδήγηση ατόμων και ομάδων για την  ανάπτυξη των ταλέντων τους σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον.