Εργαστήριο “Budgeting Έργου”

Το εργαστήριο αφορά το budgeting προγραμμάτων Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, και θα στηριχτεί στο έργο HOMBAT (www.hombat.eu), για το οποίο το ΚΜΟΠ – Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση. Το έργο βρίσκεται στα μέσα της υλοποίησής του και ειδικότερα στον 13ο μήνα ζωής του (από τους 24 συνολικά).

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα δοθεί:

  • Συνοπτική περιγραφή του πλαισίου προγραμμάτων REC (Rights, Equality and Citizenship) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο έγινε η υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης (ποσοστό χρηματοδότησης, συνολικός επιτρεπόμενος προϋπολογισμός στο πλαίσιο της πρόσκλησης, παρουσίαση επιλέξιμων κατηγοριών δαπανών)
  • Περιγραφή σχεδίου έργου (activity plan με αναφορά WPs (Work Packages) -> Activities -> Deliverables -> WP duration)
  • Σημεία προσοχής στον σχεδιασμό του προϋπολογισμού
  • Συνοπτική περιγραφή εσωτερικού εργαλείου που χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό προϋπολογισμού (αναφορά στο πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούνται φόρμες προσαρμοσμένες στον τρόπο που δουλεύει η κάθε οργάνωση)
  • Case Study με επιτόπια συμπλήρωση του σχετικού excel του προϋπολογισμού:
    • Εταίροι, WP leaders, παραδοχές για χώρες προέλευσης – daily rates εταίρων, σχεδιασμός προϋπολογισμού

Πού και πότε:
Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, 15.00 – 18.00.
Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για το ΚΜΟΠ:

Το ΚΜΟΠ είναι ένα Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στην παροχή υπηρεσιών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οι βασικοί τομείς δραστηριότητας του ΚΜΟΠ περιλαμβάνουν την ψυχική υγεία, την απασχολησιμότητα, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ενδυνάμωση των νέων, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική οικονομία και την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών.

Το ΚΜΟΠ διαθέτει 4 μόνιμες δομές οι οποίες εξειδικεύονται στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά τόσο σε εθνικά όσο και σε ευρωπαϊκά / διεθνή προγράμματα που ασχολούνται με κοινωνικά θέματα, θύματα βίας και διακίνησης, μετανάστες και μειονότητες.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

Ο Φώτης Ρουσσάκης είναι οικονομολόγος, απόφοιτος της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του University of Southampton. Ο κ. Ρουσσάκης διαθέτει εμπειρία 7 ετών στη διαχείριση και υλοποίηση έργων συγχρηματοδοτούμενων από ευρωπαικούς και εθνικούς πόρους με εξειδίκευση στο σχεδιασμό και παρακολούθηση του οικονομικού αντικειμένου των έργων.