Προτάσεις χρηματοδότησης προς Ιδρύματα | Online

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος για την Ισότητα των Φύλων.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε στελέχη ΜΚΟ, που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με τη χρηματοδότηση από φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η θεματική περιλαμβάνει τις βασικές αρχές του σχεδιασμού  ενός στρατηγικού πλάνου για τη χρηματοδότηση από φιλανθρωπικά ιδρυματα. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μεθόδους που θα τους βοηθήσουν στο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου πλάνου ενεργειών και τη διαμόρφωση σχετικής στρατηγικής fundraising. Μέσω ασκήσεων θα εξοικειωθούν με δυναμικά εργαλεία επιλογής δυνητικών χρηματοδοτών και συγγραφής πρότασης χρηματοδότησης.

Δομή σεμιναρίου

14.00 – 14.15 Εισαγωγή, γνωριμία συμμετεχόντων και προσδοκίες εργαστηρίου

14.15 – 15.00 Η αναγκαιότητα της διαμόρφωσης στρατηγικού πλάνου fundraising και η άρρηκτη σχέση του με τον προγραμματισμό της οργάνωσης

  • Κύριες τάσεις fundraising
  • Βασικά βήματα διαμόρφωσης στρατηγικής fundraising

15.00 – 15.10 Διάλειμμα

15.10 – 16.00 Fundraising προς Ιδρύματα

  • Έρευνα Ιδρυμάτων
  • Matching προγράμματος με χρηματοδότη
  • Διαμόρφωση πρότασης – Κύρια σημεία

16.00 – 16.30  Άσκηση διαμόρφωσης πρότασης προς Ίδρυμα και συζήτηση

16.30 – 17.00 Ερωτήσεις-Ελεύθερη Συζήτηση – Αξιολόγηση

16.30 – 17.00 Σύνοψη -Ερωτήσεις-Ελεύθερη Συζήτηση – Αξιολόγηση- Κλείσιμο εργαστηρίου

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, 14:00 -17:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

Το σεμινάριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα οπότε θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή την κάμερα και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνο.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

H Μυρτώ Ξανθοπούλου εργάζεται ως Σύμβουλος Στρατηγικής για την Κοινωνία των Πολιτών από το 2018, φέροντας σημαντική εμπειρία 16 και πλέον ετών στο χώρο της Φιλανθρωπίας και της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα. Προσφέρει στρατηγικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, φιλανθρωπικά ιδρύματα και εταιρείες στον σχεδιασμό στρατηγικής, την διαχείριση δωρεών, το σχεδιασμό CSR, τη συνηγορία, το σχεδιασμό, τη διαχείριση και την αξιολόγηση προγραμμάτων, τον λειτουργικό μετασχηματισμό (restructuring) και την εξεύρεση πόρων (fundraising).

Είναι Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του WWF Hellas και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Stray.gr. Επιπλέον, είναι Μέντορας στο πρόγραμμα Social Dynamο του Ιδρύματος Μποδοσάκη και SNF Fellow στο Tallberg – ένα διεθνές think tank για θέματα πολιτικής και κοινωνικής πρόνοιας.

Στη διάρκεια της 11χρονης εμπειρίας της στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ως Senior Program Officer και Social Welfare Coordinator στο τμήμα Διαχείρισης Δωρεών, απέκτησε εξειδίκευση, εμπειρία αλλά και γνώση του πεδίου της Κοινωνίας των Πολιτών, με έμφαση στο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας. Ηγήθηκε του στρατηγικού σχεδιασμού πρωτοπόρων προγραμμάτων του ΙΣΝ όπως συμπράξεις Ιδιωτικών και Δημοσίων φορέων στην Παιδική Προστασία για την προώθηση της Αποϊδρυματοποίησης και της Αναδοχής, προγράμματα ενάντια στη Φτώχεια και την Αστεγία, προγράμματα Μικροπιστωτικής (microfinance) και προγράμματα για την Ανακούφιση της Προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία συμπεριλαμβάνει εμπειρία στο χώρο της Συμβουλευτικής σε Χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο, καθώς και στο χώρο της Ανάπτυξης Συνεργασιών Φαρμακευτικής εταιρείας και το χώρο του PR στην Αθήνα.

Τέλος, είναι απόφοιτος (BA σε Philosophy, Politics and Economics) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και (MSc σε Management) του London School of Economics στο Ηνωμένο Βασίλειο.