Καλές πρακτικές safeguarding για ευάλωτες ομάδες

Στο σεμινάριο Safeguarding Children θα αναλύσουμε τι σημαίνει η προστασία των παιδιών, τη σημασία της δημιουργίας ενός πλαισίου και συγκεκριμένων πρακτικών που αφορούν την προστασία των παιδιών, την αποφυγή σχετικών λαθών αλλά και τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται σε περιπτώσεις λαθών, καθώς και τον τρόπο που μια οργάνωση μπορεί να αναπτύξει καλές πρακτικές σε αυτό το θέμα. Το σεμινάριο αφορά όλες τις οργανώσεις που στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα παιδιά και στοχεύει στην ανάλυση της θεωρίας του safeguarding, της συζήτησης καλών πρακτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και λαθών από τα οποία μπορούμε να μάθουμε, και την άμεση εμπλοκή των συμμετεχόντων με βιωματικές ασκήσεις και ζωντανή κουβέντα.

Πού και πότε:
Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), τη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, 17.00 – 19.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για την Μυρτώ Ξανθοπούλου

Η Μυρτώ Ξανθοπούλου είναι Σύμβουλος Στρατηγικής για την Φιλανθρωπία και την Κοινωνία των Πολιτών, με σημαντική και μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο στην Ελλάδα. Προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στρατηγικής σε μη κερδοσκοπικούς φορείς και Φιλανθρωπικά Ιδρύματα σε θέματα που αφορούν στρατηγικό σχεδιασμό, στρατηγική πολιτικής, οργανωτική αναδιάρθρωση, εξεύρεση πόρων, προγραμματικό σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων.

Έχει συνεργαστεί ή συνεργάζεται με ηγετικούς οργανισμούς στο χώρο της Κοινωνικής Πρόνοιας, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS ως Σύμβουλος Συνηγορίας και το SolidarityNow σε projects στρατηγικής και προγραμματικού σχεδιασμού.

Στη διάρκεια της 11χρονης εμπειρίας της στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ως Senior Program Officer και Social Welfare Coordinator στο τμήμα Διαχείρισης Δωρεών, ηγήθηκε του σχεδιασμού και της υλοποίησης πολλών δωρεών και προγραμμάτων και διαθέτει βαθιά εξειδίκευση, εμπειρία αλλά και γνώση του πεδίου της κοινωνίας των πολιτών, με έμφαση στο χώρο της Κοινωνικής Πρόνοιας. Ηγήθηκε του στρατηγικού σχεδιασμού πρωτοπόρων προγραμμάτων του Ιδρύματος στο χώρο, όπως συμπράξεις Ιδιωτικών και Δημοσίων φορέων στην Παιδική Προστασία για την προώθηση της Αποιδρυματοποίησης και της Αναδοχής, προγράμματα ενάντια στη Φτώχεια και την Αστεγία, προγράμματα μικροπιστωτικής (microfinance) και προγράμματα για την Ανακούφιση της Προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία συμπεριλαμβάνει εμπειρία στο χώρο της Συμβουλευτικής σε Χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο, καθώς και στο χώρο της Ανάπτυξης Συνεργασιών Φαρμακευτικής εταιρείας και στο χώρο του PR στην Αθήνα.

Η Μυρτώ κατέχει δίπλωμα BA σε Philosophy, Politics and Economics από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και MSc σε Management από το London School of Economics. Είναι επίσης ενεργή εθελόντρια από το 2004 και μέλος του ΔΣ της Οργάνωσης για την Περίθαλψη Αδέσποτων Ζώων Stray.gr.