Σεμινάριο “Παρακολούθηση και Αξιολόγηση Προγραμμάτων”

Τα «γιατί, τι και πώς» του Monitoring & Evaluation

Η λογοδοσία είναι αδιαπραγμάτευτη αξία και η καρδιά του έργου των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.  Πυλώνας της λογοδοσίας είναι η παρακολούθηση και ουσιαστική αξιολόγηση των προγραμμάτων (Monitoring & Evaluation).

  • Πώς έρχεται η αλλαγή;
  • Τι προγράμματα πρέπει να σχεδιάζουμε για να συμβάλουμε σε αυτή την αλλαγή;
  • Τι μπορούμε να «μετράμε» και με ποιο τρόπο;
  • Για ποιον «μετράμε»;
  • Πώς μπορούμε να αποτυπώσουμε τα αποτελέσματα του έργου μας και τι κάνουμε με αυτά;

Μέσα από μία διαδραστική διαδικασία, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις, να λύσουμε τις παρεξηγήσεις γύρω από το Μ&Ε και να βάλουμε τις βάσεις για τον σχεδιασμό ενός συστήματος Παρακολούθησης και Αξιολόγησης. Το εργαστήριο αφορά υπεύθυνους για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την αξιολόγηση των προγραμμάτων, αλλά και κάθε έναν που συχνά έρχεται αντιμέτωπος με τα λόγια του Albert Einstein “Not everything that counts can be counted, and not everything that can be counted counts…!”.

Πού και πότε

Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, 13.00 – 16.00.
Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για την ActionAid Ελλάς

Mέσα από τα 46 χρόνια διεθνούς δράσης της ActionAid, το ανθρώπινο δυναμικό της έχει αποκτήσει σημαντικές δεξιότητες και εμπειρίες. Ως οργάνωση που πιστεύει στον εθελοντισμό, τη συνεργασία και τις συνέργειες με χαρά υποστηρίζει μέσα από το πρόγραμμα mentoring του Social Dynamo νεοσύστατες και μικρότερες οργανώσεις και συλλογικότητες, ελπίζοντας η εμπειρία της να φανεί χρήσιμη και να συμβάλει στην ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών στη χώρα μας.

Η εισηγήτρια

Γλυκερία Αράπη, Υπεύθυνη Τμήματος Παρακολούθησης & Αξιολόγησης ActionAid Ελλάς

Εργάζεται στην ActionAid Ελλάς από το 2008 στους τομείς της Παρακολούθησης & Αξιολόγησης του έργου, της Λογοδοσίας, Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.  Είχε επίσης αναλάβει τον ρόλο της Head of Monitoring & Evaluation για την ActionAid International. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη και ιδρυτικό μέλος της Ώσμωσης – Κέντρο Τεχνών και Διαπολιτισμικής Αγωγής. Ως σύμβουλος και εξωτερικός συνεργάτης έχει συνεργαστεί με άλλες ΜΚΟ, πανεπιστημιακά ιδρύματα και κρατικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με βασικό αντικείμενο τον σχεδιασμό προγραμμάτων, την αξιολόγηση έργου, τη δια-βίου μάθηση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα.