Σεμινάριο για τη χρηματοδότηση οργανώσεων από μέλη και υποστηρικτές

Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών σημαίνει και χρηματοδότηση από τους ίδιους τους πολίτες.

Στο σεμινάριο, ο κ. Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της Actionaid, θα καλύψει θεματικές που αφορούν :

– τις γενικές αρχές εξεύρεσης πόρων,

– τρόπους χρηματοδότησης από το ευρύ κοινό,

– μεθόδους και εργαλεία προσέλκυσης τακτικών οικονομικών υποστηρικτών: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα/ βέλτιστες πρακτικές/ ηθικές αρχές,

– στρατηγικές συγκράτησης και ανάπτυξης μελών και τακτικών υποστηρικτών,

– απαιτούμενους πόρους (ανθρώπινους και μη) για την ανάπτυξη προγράμματος τακτικών υποστηρικτών

Πού και πότε:
Tο σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Καρνεάδου 25, μετρό Ευαγγελισμός), την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, 16.00 – 19.00 και η είσοδος σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα που εκπροσωπείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

Ο κ. Κουβαράς ασχολείται εδώ και 20 χρόνια με τη μελέτη, διοίκηση και υποστήριξη των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Από το 2007, είναι γενικός διευθυντής της ActionAid Ελλάς. Κατά την επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ειδικός σύμβουλος για τον Εθελοντισμό στο Υπουργείο Παιδείας, εθνικός εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της ΕΕ σε θέματα Νεολαίας, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας “Νεολαία” του Συμβουλίου της ΕΕ κατά την ελληνική προεδρία (2003), διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλανθρωπίας – Γέφυρες Φιλίας και υπεύθυνος του τομέα εθελοντών στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Ως εισηγητής σε θέματα ηγεσίας και στρατηγικής διοίκησης μη κερδοσκοπικών οργανισμών έχει διδάξει σε πολλά διαφορετικά κοινά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Είναι κάτοχος MBA (Master of Business Administration) από το πανεπιστήμιο Nottingham Trent, με εξειδίκευση στη διοίκηση μη κερδοσκοπικών οργανισμών, και πτυχίου Κτηνιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Fair Trade Hellas.