Εργαστήριο Storytelling

Σεμινάριο Storytelling για την επικοινωνία του αντίκτυπου των έργων μας

Οι ιστορίες είναι ο τρόπος με τον οποίο μοιραζόμαστε ιδέες για να προωθήσουμε τον σκοπό και τα έργα μας, να αναδείξουμε τις αξίες μας και να βρούμε συνεργάτες, υποστηρικτές και χρηματοδότηση. Στον κοινωφελή χώρο, η δυνατότητα να «ντύσουμε» τις ιδέες και τις προτάσεις μας με μια πειστική ιστορία, είναι μία από τις πιο σημαντικές δεξιότητες. Τι θέλουμε να ξέρουν οι άλλοι για το έργο μας και τον αντίκτυπό του; Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ιστορίες για να φωτίσουμε όσα θέλουμε να μοιραστούμε; Ποιες είναι οι ιστορίες που χρειάζεται να πούμε για να εμπνεύσουμε, να εξηγήσουμε, να κατευθύνουμε σε δράση και να αλλάξουμε τον κόσμο; Το storytelling μας επιτρέπει να οργανώσουμε τις ιδέες μας και να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τις αρχές της αφήγησης για να επικοινωνήσουμε αυθεντικά για όσα είναι σημαντικά για εμάς, τις δράσεις μας και τα αποτελέσματά τους.

***Η συμμετοχή στη 2η ημέρα του εργαστηρίου, προϋποθέτει την παρακολούθηση της 1ης ημέρας.***

Δομή εργαστηρίου

1η μέρα

Στόχοι του εισαγωγικού workshop είναι:

– Να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις αρχές του storytelling

– Να εισαγάγει τις βασικές χρήσεις της αφήγησης στον κοινωφελή χώρο

-Να παρουσιάσει συνοπτικά τη δομή μιας αποτελεσματικής ιστορίας

– Να αναδείξει την αξία της αυθεντικής επικοινωνίας μέσα από την προσωπική αφήγηση

-Να βάλει τις βάσεις για το χτίσιμο μιας πειστικής ιστορίας που αναδεικνύει τον αντίκτυπο του έργου κάθε οργάνωσης

2η μέρα

Στόχοι του β’ μέρους του workshop είναι:

-Να αξιολογήσει τη δομή και το περιεχόμενο της ιστορίας που θα ετοιμάζουν οι συμμετέχοντες μετά την εισαγωγική εισήγηση

-Να προτείνει συμπληρώσεις και επαναδιατυπώσεις

-Να εξοικειώσει τις ομάδες με τις βασικές αρχές της παρουσίασης σε κοινό

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Μαρτίου, 11.00-14.00, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

Το σεμινάριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα οπότε θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή την κάμερα και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνο.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Η Αγγελική Κοσμοπούλου είναι σύμβουλος επικοινωνίας, με εξειδίκευση στο λεκτικό περιεχόμενο και το storytelling. Συνδυάζοντας στις σπουδές της τη μελέτη του αρχαίου κόσμου με τις προκλήσεις της εποχής μας, απέκτησε διδακτορικό τίτλο στην κλασική αρχαιολογία στις ΗΠΑ και συνέχισε τις σπουδές της αποκτώντας MBA στην Αγγλία. Δίδαξε στο πανεπιστήμιο και εργάστηκε στον χώρο του πολιτισμού και στην επικοινωνία, βοηθώντας επιχειρήσεις, φορείς, πολιτικούς και εκπροσώπους της τέχνης και των επιστημών να δώσουν φωνή στις ιδέες τους. Από το 2015 εργάζεται ως ανώτατο στέλεχος στον κοινωφελή χώρο, ενώ παράλληλα, διδάσκει αρχές της επικοινωνίας και storytelling σε επιχειρήσεις και ΜΚΟ. Γράφει και δημοσιεύει ιστορίες από το 2006.