Σεμινάριο Volunteer Engagement and Retention

Το Social Dynamo, επενδύοντας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και γνώσεων των οργανισμών της Κοινωνίας των Πολιτών, διοργανώνει το σεμινάριο «The Volunteering People Vol.2 : The Volunteer Engagement and Retention» σε συνεργασία με την ethelon.

Agenda σεμιναρίου:

Στο σεμινάριο αυτό οι εκπρόσωποι των οργανισμών θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν ένα βασικό πρόβλημα του οργανισμού τους: «Πώς μπορώ να διατηρήσω το ενδιαφέρον των εθελοντών μου;»
Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όσους ταλαιπωρούνται με το γεγονός ότι βρίσκουν εθελοντές οι οποίοι φεύγουν ή δεν μπορούν να δεθούν με τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία διαρκής εναλλαγή προσώπων και ασταθής κύκλος εργασιών.

Ελάτε λοιπόν να μάθουμε:

– Τον φαύλο κύκλο όπου χάνετε σίγουρα τους εθελοντές σας
– Τους μύθους γύρω από ένα εθελοντικό πρόγραμμα
– Τη λύση: Συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε το ενδιαφέρον των εθελοντών σας
– Πώς να εκπαιδεύουμε σωστά τους εθελοντές μας
– Πώς να δημιουργούμε ένα Εγχειρίδιο Εθελοντών: Γιατί και τι πρέπει να περιέχει
Η απάντηση δεν είναι απλή. Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε το σωστό τρόπο για να αναπτύξετε το εθελοντικό πρόγραμμα του οργανισμού σας και να αποφύγετε προβλήματα στο μέλλον.

Πού και πότε:

Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Καρνεάδου 25, μετρό Ευαγγελισμός), την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, 15.45 – 18.00. Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα που εκπροσωπείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για την ethelon:

Η ethelon είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία.

Μέσα από ένα σύνολο δράσεων, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, εντοπίζουμε, κινητοποιούμε και συνδέουμε άτομα, αυτόνομες ομάδες, θεσμικούς φορείς και εταιρείες με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ τους, με βάση την εθελοντική προσφορά.
www.ethelon.org