Σεμινάριο “Μέτρηση Κοινωνικού Αντίκτυπου”

Το σεμινάριο της Action Plus ΚΟΙΝΣΕΠ απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν, ή ήδη δραστηριοποιούνται στο πεδίο του πολιτισμού και ενδιαφέρονται να εντοπίσουν το εύρος του κοινωνικού αντίκτυπου που μπορεί να έχουν οι δράσεις που σχεδιάζουν ή ήδη υλοποιούν.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να γίνουν κατανοητές βασικές έννοιες που αφορούν τον κοινωνικό αντίκτυπο δραστηριοτήτων στο πεδίο του πολιτισμού, καθώς και να παρουσιαστούν κάποια βασικά, και εύκολα εφαρμόσιμα, εργαλεία μέτρησής του.

Η παρουσίαση των θεμάτων αναπτύσσεται σε διάδραση με τους συμμετέχοντες/ουσες με τρόπο εύληπτο και κατανοητό, και με σκοπό να είναι σε θέση μετά το σεμινάριο να μπορούν να παρουσιάσουν με τρόπο συνεκτικό και λογικό τον εκτιμώμενο αντίκτυπο των δράσεών τους.

 

Πού και πότε

Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίοου, 16.00 – 19.00.
Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

 

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

 

Λίγα λόγια για την Action Plus

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Action Plus ιδρύθηκε το 2014 με έδρα την Αθήνα από μια ομάδα συνεργατών και φίλων προερχόμενων από ποικίλα πεδία εξειδίκευσης και εμπειρίας. Κοινός στόχος όλων ήταν (και είναι) να γνωρίσουμε την πόλη στους κατοίκους της και παράλληλα να υποστηρίξουμε μέσα από διάφορες δράσεις και συνεργασίες ομάδες πολιτών να αναπτύξουν τις ιδέες τους, να προσδιορίσουν τους στόχους τους και να σχεδιάσουν τις ενέργειές τους.

Με σύνθημα το ‘πάμε παντού!’ μέχρι σήμερα έχουμε σχεδιάσει περί τις 60 διαδρομές και δραστηριότητες  σε σχέση με σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, έχουμε προσφέρει τις υπηρεσίες μας σε περίπου 30.000 άτομα από τα οποία τα 4.000 ήταν  παιδιά που συμμετείχαν δωρεάν, ενώ προσφέρουμε εργασία σε ένα σημαντικό αριθμό επιστημονικών συνεργατών και διπλωματούχων ξεναγών.

Δίνουμε μεγάλη σημασία στον σχεδιασμό των δράσεών μας, ώστε να μεγιστοποιείται ο θετικός μας αντίκτυπος, όσον αφορά στην κοινωνία και τους ανθρώπους που συνεργάζονται μαζί μας.

Η εισηγήτρια

Άννα Κονιωτάκη

Η Άννα Κονιωτάκη είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Action Plus ΚοινΣΕπ. Με σπουδές στην κοινωνική πολιτική και γλωσσολογία και μεταπτυχιακό στις μεθοδολογίες κοινωνικής έρευνας, η Άννα έχει εμπειρία 25 ετών στον σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση δράσεων και προγραμμάτων. Έχει  αξιολογήσει τον κοινωνικό αντίκτυπο μεγάλων επιχειρησιακών προγραμμάτων, αλλά και μικρότερων έργων, και έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας για αντίστοιχα θέματα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επιστημονικά με το θέμα της κοινωνικής οικονομίας και τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την συμμετοχική διοίκηση και λήψη αποφάσεων.

Καλείται συχνά να μιλήσει για τα θέματα που αφορούν σχεδιασμό δράσεων, διοίκηση και διαχείριση έργων, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, εκτίμηση κοινωνικού αντικτύπου, εργαλεία και δείκτες μέτρησης επιπτώσεων.