***Οι θέσεις έχουν καλυφθεί***Social Media για ΜΚΟ

Ένα διαδικτυακό σεμινάριο σε συνδυασμό με πρακτική εξάσκηση για ΜΚΟ και Κοινωνικές Επιχειρήσεις από την Κατερίνα Δημητρακοπούλου. Το εξάωρο webinar  απευθύνεται σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να μάθουν τρόπους και καλές πρακτικές προκειμένου να δημιουργούν οι ίδιοι έξυπνο περιεχόμενο για τα social media κανάλια των οργανισμών τους. Η θεματική περιλαμβάνει παρουσίαση για όλα τα είδη και τις σύγχρονες τάσεις στα social media, καθώς και δωρεάν εργαλεία παραγωγής posts και video. Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα εργαλεία και να παρουσιάσουν την εργασία τους στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης που συμπεριλαμβάνεται.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να μπορούν μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης να δημιουργούν μόνοι τους επιτυχημένες δημοσιεύσεις, οι οποίες θα επικοινωνούν με συνέπεια συγκεκριμένα μηνύματα και θα είναι ελκυστικές για το κοινό που ακολουθεί τους οργανισμούς στα social media.

Δομή Σεμιναρίου

Τρίτη 22/9/2020

14:00 – 15:00

 • Δημιουργία Social Media Posts
 • Facebook: σε ποιο κοινό στοχεύουμε, είδη δημοσιεύσεων, συχνότητα, καλές πρακτικές
 • Instagram: είδη δημοσιεύσεων, stories, συχνότητα, καλές πρακτικές
 • LinkedIn: είδη δημοσιεύσεων, ευκαιρίες για εταιρική χρηματοδότηση, συχνότητα, καλές πρακτικές
 • Twitter: είδη δημοσιεύσεων, επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, συχνότητα, καλές πρακτικές

15:00 – 15:30

 • Copywriting για Social Media: πως γράφουμε σωστά συνοδευτικά κείμενα, hashtags και τεχνικές

15:30 – 16:30

 • Παρουσίαση free εργαλείων για παραγωγή posts & videos, stories (canva, lumen)

16:30 – 17:00

 • Απορίες – διευκρινίσεις
 • Άσκηση για την επόμενη ημέρα: ετοιμάστε 1 Facebook Post, 1 Instagram story & 1 short videο για τον οργανισμό σας

Πέμπτη 24/9/2020

14:00 – 15:30

 • Παρουσίαση άσκησης από συμμετέχοντες, σχολιασμός

15:30 – 16:00

 • Στατιστικά και δείκτες απόδοσης στα social media

16:00 – 17:00

 • Διαχείριση κρίσεων στα social media (αρνητικά σχόλια και μηνύματα)

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τρίτη 22 και Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 14.00-17.00 μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.

***Η συμμετοχή αφορά αυτόματα και τις δύο ημερομηνίες του σεμιναρίου***

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Δημητρακοπούλου

Η Κατερίνα Δημητρακοπούλου είναι σύμβουλος επικοινωνίας με μεταπτυχιακό στη Στρατηγική Επικοινωνία (MA Strategic Communications & PR) και εξειδίκευση στην ψηφιακή επικοινωνία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συμμετάσχει σε πλήθος ενεργειών για διάφορα brands και οργανισμούς, διδάσκει social media marketing και είναι εισηγήτρια στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδος (Deree). H Κατερίνα εκπαιδεύει τακτικά στελέχη από ΜΚΟ σε Ελλάδα και Κύπρο σε θέματα ψηφιακής επικοινωνίας και έχει ιδρύσει τη Social Mellon, ένα digital marketing and technology agency.

 

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund. Tο  Active Citizens Fund για την Ελλάδα, ύψους €12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.