Εισαγωγή στο storytelling

Οι ιδέες είναι το ισχυρότερο «νόμισμα» της εποχής μας. Και οι ιστορίες είναι ο τρόπος με τον οποίο τις μοιραζόμαστε για να προωθήσουμε τον σκοπό μας, να αναδείξουμε τις αξίες μας και να βρούμε συνεργάτες, υποστηρικτές και χρηματοδότηση. Στον κοινωφελή χώρο, η δυνατότητα να ντύσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις μας με μια πειστική ιστορία είναι μία από τις πιο σημαντικές δεξιότητες.

Τι θέλουμε να ξέρουν οι άλλοι για εμάς; Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ιστορίες για να φωτίσουμε αυτά που θέλουμε να μοιραστούμε; Ποιες είναι οι ιστορίες που χρειάζεται να πούμε για να εμπνεύσουμε, να εξηγήσουμε, να κατευθύνουμε σε δράση και να αλλάξουμε τον κόσμο; Η εισαγωγή στο storytelling μας επιτρέπει να οργανώσουμε τις ιδέες μας και να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τις αρχές της αφήγησης για να επικοινωνήσουμε αυθεντικά. Το συμμετοχικό αυτό εργαστήριο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με θέματα επικοινωνίας οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών.

Στόχοι του εισαγωγικού workshop είναι:

– Να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις αρχές του storytelling
– Να εισαγάγει τις βασικές χρήσεις της αφήγησης στον κοινωφελή χώρο
– Να παρουσιάσει συνοπτικά στη δομή μιας αποτελεσματικής ιστορίας
– Να αναδείξει την αξία της αυθεντικής επικοινωνίας μέσα από την προσωπική αφήγηση

Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, 16.00 – 20.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για την Αγγελική Κοσμοπούλου

Η Αγγελική Κοσμοπούλου είναι σύμβουλος επικοινωνίας, με εξειδίκευση στο λεκτικό περιεχόμενο και το storytelling. Συνδυάζοντας στις σπουδές της τη μελέτη του αρχαίου κόσμου με τις προκλήσεις της εποχής μας, απέκτησε διδακτορικό τίτλο στην κλασική αρχαιολογία στις ΗΠΑ και συνέχισε τις σπουδές της αποκτώντας MBA στην Αγγλία. Δίδαξε στο πανεπιστήμιο και εργάστηκε στον χώρο του πολιτισμού και στην επικοινωνία, βοηθώντας επιχειρήσεις, φορείς, πολιτικούς και εκπροσώπους της τέχνης και των επιστημών να δώσουν φωνή στις ιδέες τους. Από το 2015 εργάζεται ως ανώτατο στέλεχος στον κοινωφελή χώρο ιδρυμάτων, ενώ παράλληλα, διδάσκει αρχές της επικοινωνίας και storytelling σε επιχειρήσεις και ΜΚΟ. Γράφει και δημοσιεύει ιστορίες από το 2006.