Συμπερίληψη & ενεργός εμπλοκή ανδρών στην  έμφυλη ισότητα

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί online και απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος για την Ισότητα των Φύλων.

Με αυτό το βιωματικό εργαστήριο στοχεύουμε:

  • Στην ενδυνάμωση των συμμετεχόντων προσώπων και φορέων ώστε να αναστοχάζονται κριτικά πάνω σε θέματα που σχετίζονται με το φύλο γενικότερα και με την παραδοσιακή αρρενωπότητα, ειδικότερα.
  • Στην παρουσίαση και εξοικείωση με καλές πρακτικές αναφορικά με την συμπερίληψη ανδρών και αγοριών στην έμφυλη ισότητα.
  • Στην απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων, δεξιοτήτων και μεθοδολογικών εργαλείων για την ενσωμάτωση αυτών των πρακτικών στην οργανωσιακή λειτουργία τους, αλλά και την ενασχόλησή τους με τα ωφελούμενα άτομα των φορέων τους.

Δομή Σεμιναρίου

Α΄ μέρος: (13.00- 14.25)

Στο πρώτο κομμάτι του εργαστηρίου θα αναπτυχθούν σε άξονες οι θεματικές της δημιουργίας και διαιώνισης έμφυλων στερεοτύπων και κανονικοποίηση των διακρίσεων καθώς και παράμετροι που αφορούν εξειδικευμένα την αρρενωπότητα σαν κοινωνική κατασκευή και τις ψυχοκοινωνικές της εκφάνσεις και συνέπειες. Τα άτομα θα κληθούν να αλληλεπιδράσουν ομαδικά και η παρουσίαση θα αναπτυχθεί μέσω ειδικού power point καθώς και άλλων οπτικοακουστικών μέσων, τα οποία αποτελούν ταυτόχρονα και προτεινόμενο ψυχοεκπαιδευτικό υλικό που μπορούν να αξιοποιήσουν.

Διάλειμμα 10΄

Β΄ μέρος: (14.35- 16.00)

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές  συμπερίληψης ανδρών στην έμφυλη ισότητα καθώς και εργαλεία και τεχνικές ανακατασκευής και μετασχηματισμού της αρρενωπότητας. Τα συμμετέχοντα άτομα θα κληθούν να συμμετέχουν σε ενδεικτικές, προτεινόμενες, αλληλεπιδραστικές/ανακατασκευαστικές δράσεις και παιχνίδια και θα λάβουν πηγές, οδηγίες και προτάσεις για την υλοποίηση δραστηριοτήτων στους δικούς τους φορείς.

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Τρίτη 26 Μαρτίου, 13:00 – 16:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:

Η Ανδριάνα Νικολούλια είναι Ψυχολόγος με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχολογία των “Ταυτοτήτων και Διαπροσωπικών Σχέσεων”. Το ακαδημαϊκό, ερευνητικό και ακτιβιστικό της ενδιαφέρον βασίζεται στις κοινωνικο-ψυχολογικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας και του γενικού πληθυσμού και μέσα στην κοινότητα καθαυτή, καθώς και στην κινητοποίηση υπέρ της έμφυλης ισότητας. Εργάζεται ως Επιστημονική Συνεργάτιδα και Project Manager στην Συμμαχία των Φύλων (Gender Alliance Initiative) καθώς και ως Διοργανώτρια και Εκπαιδεύτρια σε προγράμματα Ανταλλαγής Νέων Erasmus+.