Βιωματικό εργαστήριο “Συμπεριληπτικός Πολιτισμός: τι και πώς;”

Το βιωματικό εργαστήριο του Πολιτιστικού Οργανισμού Liminal απευθύνεται σε άτομα που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του πολιτισμού και ενδιαφέρονται να σχεδιάσουν δράσεις χωρίς αποκλεισμούς.

  • Τι σημαίνει συμπερίληψη στον πολιτισμό;
  • Σε ποιους απευθύνεται και τι ανάγκες καλύπτει;
  • Πού εφαρμόζεται και πώς γίνεται;
  • Πώς σχεδιάζω συμπεριληπτικά πολιτιστικά προγράμματα;
  • Γιατί είναι σημαντικό;

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με τις θεωρητικές αλλά και πρακτικές αρχές της πολιτιστικής συμπερίληψης. 

Πού και πότε

Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου, 16.00 – 19.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για τον Πολιτιστικό Οργανισμό Liminal

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Liminal, από το 2016, προσφέρει σε όλους την ευκαιρία για επαφή με την σύγχρονη πολιτιστική ζωή ανεξαρτήτως φυσικών, κοινωνικών, γλωσσικών και άλλων  χαρακτηριστικών. Σχεδιάζοντας πολιτιστικές και κοινωνικές εμπειρίες, οδηγεί τη βιομηχανία του Θεάματος σε περισσότερο προσβάσιμα και συμπεριληπτικά μονοπάτια. Εκπαιδευτικά προγράμματα, καλλιτεχνικές παραγωγές και υπηρεσίες προσβασιμότητας είναι οι τρεις πυλώνες της δραστηριότητάς του. Με μια δυναμική ομάδα από καλλιτέχνες και επαγγελματίες δραστηριοποιείται σε μια κοινότητα πλούσια σε εμπειρίες και γνώσεις, η οποία συμβάλλει σε μια επαναστατική πολιτιστική αλλαγή.

Οι εισηγητές

Κατερίνα Σαραντίδου, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Ντέμη Παπαθανασίου