Συνεδρίες συμβουλευτικής σε νομικά ζητήματα ΜΚΟ

Πώς πλαισιώνεται νομικά η εθελοντική εργασία στην Ελλάδα; Ποιες είναι οι νομικές μορφές των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην Ελλάδα και ποιες οι διαφορές τους;

Ένας από τους πιο βασικούς και αναγκαίους τομείς γνώσης είναι αυτός της νομικής πλαισίωσης και υποστήριξης των δράσεων των μη κερδοσκοπικών οργανισμών –νομικών προσώπων ή άτυπων ομάδων. Οι νεοσύστατες οργανώσεις αλλά και τα μέλη ομάδων που δεν έχουν ακόμα νομική μορφή, έχουν συχνά απορίες σχετικά με την ελληνική νομοθεσία και πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υπάρχον νομικό πλαίσιο με τρόπο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους. Η νομική συμβουλευτική του Social Dynamo είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται!

Πού και πότε
Η συμβουλευτική διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Σεράφειο δήμου Αθηναίων, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός) την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, 17.00-19.00.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Σούλτη

Ο Δημήτρης Σούλτης, δικηγόρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη από το 2014, θα απαντήσει σε ερωτήματά σας που αφορούν νομικά ζητήματα, στο πλαίσιο υπηρεσιών δωρεάν συμβουλευτικής που προσφέρουμε σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άτυπες ομάδες πολιτών.