Αθήνα: Σύνταξη αιτήσεων χρηματοδότησης προς Ιδρύματα

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος Σημεία Στήριξης.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε στελέχη ΜΚΟ, που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικές με τη χρηματοδότηση από φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η θεματική περιλαμβάνει τις βασικές αρχές του σχεδιασμού  ενός στρατηγικού πλάνου για τη χρηματοδότηση από φιλανθρωπικά ιδρυματα. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μεθόδους που θα τους βοηθήσουν στο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου πλάνου ενεργειών και τη διαμόρφωση σχετικής στρατηγικής fundraising. Μέσω ασκήσεων θα εξοικειωθούν με δυναμικά εργαλεία επιλογής δυνητικών χρηματοδοτών και συγγραφής πρότασης χρηματοδότησης.

Δομή εργαστηρίου

10 – 10.15 Γνωριμία, Εισαγωγή

10.15 – 10.45 Fundraising principles – κύριες τάσεις και Βήματα Στρατηγικής

10.45 -11.20′ Άσκηση Fundraising

11.20 – 11.30 Διάλειμμα

11.30- 12.15 Fundraising από Ιδρύματα

12.15 – 13.00 Άσκηση Fundraising από ιδρύματα και Συζήτηση

Πού και πότε

Το σεμινάριο διεξάγεται στον 1ο όροφο των γραφείων του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Μουρούζη 14 – 10674, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, 10.00 – 13.00. Αμέσως μετά το πέρας της εκπαίδευσης και ώρες 14:00-17:00, θα ακολουθήσει μία διαδραστική δραστηριότητα δικτύωσης για τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου, με σκοπό την ενίσχυση της κοινότητας μεταξύ των οργανισμών που εκπροσωπούν. Η συμμετοχή στα παραπάνω είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Μυρτώ Ξανθοπούλου είναι Σύμβουλος για την Φιλανθρωπία και την Κοινωνία των Πολιτών, με σημαντική  και μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο στην Ελλάδα. Προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στρατηγικής σε μη κερδοσκοπικούς φορείς, εταιρείες και φιλανθρωπικά ιδρύματα σε θέματα που αφορούν στρατηγικό σχεδιασμό, στρατηγική πολιτικής, οργανωτική αναδιάρθρωση, εξεύρεση πόρων, προγραμματικό σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων. Διετέλεσε μέλος του τμήματος προγραμμάτων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (2007-2018). Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της WWF Hellas, Αντιπρόεδρος του Stray.gr, μέντορας στο Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη, και SNF Fellow στο Tallberg Foundation, καθώς και ενεργή εθελόντρια από το 2004. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία συμπεριλαμβάνει εμπειρία στη Συμβουλευτική σε Χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο, καθώς και στην Ανάπτυξη Συνεργασιών Φαρμακευτικής εταιρείας και σε εταιρεία Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων στην Αθήνα. Η Μυρτώ κατέχει δίπλωμα BA σε Philosophy, Politics and Economics από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και MSc σε Management από το London School of Economics.

Λίγα λόγια για την δραστηριότητα δικτύωσης

 

H δικτύωση μεταξύ των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί μέσω ενός παιχνιδιού, το λεγόμενο «DeMOS The Game». Το παιχνίδι θα συντονίσει η  οργάνωση Όχι Παίζουμε ΑΜΚΕ. Το DeMOS είναι ένα εναλλακτικό εκπαιδευτικό εργαλείο απόκτησης και καλλιέργειας «ήπιων δεξιοτήτων» το οποίο ενισχύει την επεξεργασία ζητημάτων που αφορούν τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, ενώ δημιουργεί τις συνθήκες για ουσιαστική συνάντηση και διασκέδαση!