Μεγάλες δωρεές: 5 βήματα προς την επιτυχία

Το 80% των εσόδων μας προέρχεται από το 20% των δωρητών μας, αυτών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας των δωρητών ενός οργανισμού, δηλαδή τους μεγάλους δωρητές. Παρόλο που οι μεγάλοι δωρητές είναι τόσο σημαντικοί, πολλοί οργανισμοί δυσκολεύονται να προσελκύσουν και να διατηρήσουν μεγάλες δωρεές, συχνά με ρίσκο την οικονομική τους βιωσιμότητα.

Σε κάποιους οργανισμούς υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι η εξεύρεση πόρων από μεγάλους δωρητές είναι όπως κάθε άλλου είδους fundraising, απλώς αφορά περισσότερα χρήματα. Αυτή η αντίληψη μας εμποδίζει από το να κατανοήσουμε την προετοιμασία που απαιτείται για να συνεργαστούμε μακροπρόθεσμα με μεγάλους δωρητές και να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

Σε αυτό το εργαστήριο θα μιλήσουμε για όλα τα στάδια του κύκλου του δωρητή, από την αναγνώριση μεγάλων δωρητών μέχρι τη δωρεά και τη διατήρηση των σχέσεων μαζί τους. Θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να συνεργαστείτε με εταιρίες, ιδρύματα και ιδιώτες, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης, με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα.

Θα μάθετε:

  • Μύθους και αλήθειες για τις μεγάλες δωρεές
  • Τι κινητοποιεί τους δωρητές να δίνουν και γιατί είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε
  • Πώς μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να αξιολογούμε τους σωστούς δωρητές
  • Πώς χτίζουμε σχέσεις που αποδίδουν
  • Πώς ζητάμε οικονομική υποστήριξη
  • Πώς διατηρούμε και αναπτύσσουμε αυτές τις σχέσεις

Απαραίτητα να έχετε μαζί σας: δημιουργική σκέψη, ενεργό συμμετοχή και διάθεση για μάθηση!

Δομή Σεμιναρίου

1η ημέρα

10.00-11.30 Τα κίνητρα και οι πηγές των μεγάλων δωρητών

11.30-11.45 Διάλειμμα

11.45-13.00 Ο Κύκλος του Δωρητή: Αναγνώριση και αξιολόγηση δωρητών

2η ημέρα

10.00-11.30 Ο Κύκλος του Δωρητή: καλλιέργεια σχέσεων με μεγάλους δωρητές

11.30-11.45 Διάλειμμα

11.45-15.00 Ο Κύκλος του Δωρητή: αίτημα υποστήριξης και διατήρηση σχέσεων με μεγάλους δωρητές

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 11 & Τρίτη 12 Απριλίου, 10.00-13.00, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

Το σεμινάριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα οπότε θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή την κάμερα και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνο.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Η Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου είναι σύμβουλος Εξεύρεσης Πόρων και ιδρύτρια της Inuksuk Consulting, μιας συμβουλευτικής εταιρείας που εργάζεται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχοντας ως στόχο να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους, μέσα από την κατάρτιση ολοκληρωμένων στρατηγικών πλάνων και το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων εξεύρεσης πόρων. Έχει εμπειρία 15 ετών στην εξεύρεση πόρων, έχοντας εργαστεί σε όλους τους τομείς του fundraising: regular giving, special events, crowdfunding, digital campaigns, face to face, major giving. Η πιο πρόσφατη θέση της ήταν Επικεφαλής Ανάπτυξης στην ActionAid, στην οποία εργάστηκε επί 12 χρόνια.  Έχει εξειδικευτεί στις μεγάλες δωρεές από ιδρύματα, εταιρείες και μεγάλους δωρητές και συνεργάζεται με φορείς της κοινωνίας των πολιτών στα εξής πεδία: στρατηγικός σχεδιασμός, κατάρτιση πλάνων εξεύρεσης πόρων, σχεδιασμός μελέτης ετοιμότητας του οργανισμού (για την εξεύρεση πόρων), ανάπτυξη  και υλοποίηση προγραμμάτων εξεύρεσης πόρων από μεγάλες δωρεές, εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας (για καμπάνιες εξεύρεσης πόρων). Κατέχει τίτλο MA in International Business, είναι Πιστοποιημένο Στέλεχος Εξεύρεσης Πόρων (Certified Fundraising Executive), Πιστοποιημένη Σύμβουλος Φιλανθρωπίας (Certified Philanthropy Advisor) και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό πάνω σε θέματα ηγεσίας, μεθοδολογίας στην εξεύρεση πόρων από μεγάλους δωρητές, ανάπτυξης συνεργασιών με εταιρείες και καλλιέργειας σχέσεων με μεγάλους δωρητές. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με έναν από τους κορυφαίους συμβούλους παγκοσμίως στην εξεύρεση πόρων από μεγάλους δωρητές, τον κ. Tony Myers. Η κ. Παπαδημητρίου διδάσκει για το Social Dynamo ενότητες που αφορούν επιμέρους θέματα μεγάλων δωρεών και χρηματοδοτήσεων.