Θέματα διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού

Το online σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος  Building a robust and democratic civic space – BUILD.

Ημέρα 1η: 10.00-13.00
Πώς να εντοπίσετε, να επιλέξετε και να ενσωματώσετε νέα μέλη στην ομάδα σας;

Μία μεγάλη πρόκληση των περισσότερων οργανισμών είναι να εντοπίσουν, να επιλέξουν με ένα τεκμηριωμένο και αποτελεσματικό τρόπο και στη συνέχεια να ενσωματώσουν, νέα μέλη στην ομάδα τους.

Σε αυτό το σεμινάριο θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές που διέπουν τις αποτελεσματικές και τεκμηριωμένες διαδικασίες αναζήτησης, επιλογής και στελέχωσης ανθρώπινου δυναμικού και θα δημιουργήσουμε σχέδια δράσης για την εφαρμογή τους, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ομάδας και οργανισμού.

Τι θα μάθετε σε αυτό το σεμινάριο:

  • Ποιες είναι οι σημαντικότερες πηγές αναζήτησης ανθρώπινου δυναμικού
  • Πώς γράφουμε μια καλή αγγελία εργασίας και ποιες είναι οι συνηθισμένες παγίδες
  • Οι αρχές μια αποδοτικής συνέντευξης
  • Επιπλέον εργαλεία αξιολόγησης υποψηφίων και οι χρήσεις τους
  • Η σημασία της ομαλής ένταξης στον οργανισμό και την ομάδα | Τα βασικά βήματα

Ημέρα 2η: 10.00-13.00
Διαχείριση ομάδας, κινητοποίηση και αξιολόγηση

Η διαχείριση της ομάδας και της δυναμικής των σχέσεων σε αυτή αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ευημερία και την αποτελεσματικότητα κάθε οργανισμού. Οι σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους ανθρώπους που συνεργαζόμαστε διαμορφώνουν σε σημαντικό βαθμό την ικανοποίησή μας από την δουλειά και μας δίνουν ευκαιρίες και αφορμές για κινητοποίηση και σύνδεση.

Την ίδια στιγμή η ανάγκη για ανάπτυξη της απόδοσης του οργανισμού και την επίδρασής του, συνδέεται άμεσα με την αποτελεσματικότητα των ομάδων και των ανθρώπων του.

Τι θα μάθετε σε αυτό το σεμινάριο:

  • Πώς λειτουργεί η δυναμική μιας ομάδας και ποιες ανάγκες έχει να φροντίσει ο/η ηγέτης της για να είναι αποδοτική
  • Ποιο είναι το νόημα των συγκρούσεων σε μια ομάδα και πώς μπορούν να γίνουν ευκαιρίες
  • Ποιοι είναι οι τρόποι κινητοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού
  • Ποια είναι τα σύγχρονα συστήματα αξιολόγησης που μπορούν να εφαρμοστούν σε ομάδες NGO

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Παρασκευή 19 & Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, 10.00 – 13.00, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Μαριάνθη Καρατζά είναι Leadership & Team Facilitator, Partner της DOT Consulting και έχει διατελέσει COO στο οργανισμό Junior Achievement Greece. Είναι κάτοχος πτυχίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας & Ψηφιακών Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και μεταπτυχιακού στη Δια Βίου Μάθηση (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο). Η Μαριάνθη έχει 20ετή εμπειρία στο σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού σε οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα καθώς και ευρεία συμβουλευτική εμπειρία σε θέματα ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού υποστηρίζοντας ηγέτες, ομάδες και οργανισμούς. Έχει εκπαιδεύσει διάφορες ομάδες και στελέχη σε τομείς όπως: τράπεζες, ασφαλιστικές, φαρμακευτικές, ναυτιλιακές, τεχνολογίες κ.λπ.  Έχει λάβει μέρος σε προγράμματα με οργανισμούς όπως το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Ελλάδος, για την ανάπτυξη και εφαρμογή εκπαίδευσης προγραμμάτων εκπαιδευτών και καινοτόμων μεθόδων και εμπειριών μάθησης.

Έχει εκπαιδευθεί στο ΑΚΜΑ, στην συστημική προσέγγιση, και συμμετέχει ενεργά σε δράσεις και ομάδες από το 2005. Σήμερα ανήκει στο δίκτυο των εκπαιδευτών του ΑΚΜΑ, υλοποιώντας εκπαιδευτικών πρόγραμμα για την ανάπτυξη στελεχών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της συστημικής προσέγγισης.

Είναι πιστοποιημένη Coach από την Diamond Power Index (Power Intelligence Coach & 360 DPI) και το Marshall’s Goldsmith Stakeholders Centered Coaching & 360 GLA.