Θεσσαλονίκη: Ο ρόλος της ηγεσίας στη διαχείριση ομάδων και ΜΚΟ

Οι  άνθρωποι των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών αντιμετωπίζουν καθημερινά σημαντικές προκλήσεις, μια από τις οποίες είναι και το πως να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις ομάδες τους. Προβληματίζονται επίσης αρκετές φορές, για το εάν διαθέτουν τις δεξιότητες που χρειάζεται ένας ηγέτης, καθώς και για το πως τελικά θα πρέπει να τις εκφράζουν στο πλαίσιο σύμφωνα με την κουλτούρα του οργανισμού τους.

Σε αυτό το σεμινάριο λοιπόν, στόχος είναι ολοκληρώνοντάς το να έχουμε κατανοήσει τις δεξιότητες που θα πρέπει να εκφράζουμε ως εν δυνάμει ηγέτες και τα στοιχεία εκείνα που θα πρέπει να δομήσουν το πλάνο μας για τη δημιουργία ή την ανάπτυξη των ιδανικών ομάδων.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε ηγετικά στελέχη μη κερδοσκοπικών φορέων (μέλη ΔΣ, διευθυντικά στελέχη, υπεύθυνους τομέων – ομάδων) αλλά και σε στελέχη (έμμισθα ή εθελοντικά) οργανισμών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα οποία πρόκειται ή επιθυμούν να αναλάβουν ρόλους ευθύνης, να κινητοποιήσουν αλλά και να εμπνεύσουν τις ομάδες τους.

 

Δομή σεμιναρίου

  • 10.00 – 10.15: Εισαγωγή & στόχοι σεμιναρίου
  • 10.15 – 10.55: Δεξιότητες σύγχρονης ηγεσίας & τρόποι ανάδειξης
  • 10.55 – 11.00: Διάλειμμα
  • 11.00 – 12.00: Το SWOT του εν δυνάμει Leader
  • 12.00 – 12.10: Διάλειμμα
  • 12.10 – 13.00: Η τριαδική σχέση “Ατομικού Οράματος – Ηγεσίας – Ομαδικού Οράματος”
  • 13.00 – 13.30: Η Δημιουργία & η ανάπτυξη της ιδανικής ομάδας
  • 13.30 – 13.40: Διάλειμμα
  • 13.40 – 14.00: Αναστοχασμός & κλείσιμο σεμιναρίου

Πού και πότε

Το σεμινάριο διεξάγεται στην αίθουσα “Μ. Αναγνωστάκης” του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, 10.00 – 14.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

Το σεμινάριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα οπότε θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή την κάμερα και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνο.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο Φώτης Κατιμερτζόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστήμων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατέχει πτυχίο Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Μεταπτυχιακό στο τομέα Διεθνών Σπουδών (Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης) από το Τμήμα της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι Εκπαιδευτής Ενηλίκων και πιστοποιημένος Professional Coach από το European Mentoring & Coaching Council, Association for Coaching. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της συμβουλευτικής σχετικά με την ίδρυση και τη διαχείριση των επιχειρήσεων, καθώς και στον τομέα ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, παρέχοντας  συμβουλευτικές υπηρεσίες επαγγελματικής ανάπτυξης (Business, Career & Performance Coaching). Είναι συνιδρυτής και project manager του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Τ.Ε.Α.Μ. Organization». Επίσης τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται σε θέματα επιχειρησιακής κουλτούρας και καινοτομίας, κοινωνικής επιχειρηματικότητας και επιχειρηματικών οικοσυστημάτων. Στόχος τoυ μέσω του mentoring είναι η συμβουλευτική ομάδων, μέσα στις οποίες συνειδητά το άτομο θα γνωρίζει πώς μπορεί να παρέχει-συμβάλει στο σύνολο αλλά και πώς θα μπορεί να αντιμετωπίζει ολιστικά τις δυσκολίες της ομάδας και του περιβάλλοντός του βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.