Θεσσαλονίκη: 10 Δείκτες Επιτυχίας και άλλα μυστικά της Εξεύρεσης Πόρων

Το δια ζώσης σεμινάριο απευθύνεται σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών: ΜΚΟ, άτυπες ομάδες πολιτών, κοινωνικές επιχειρήσεις.

Αν ρωτήσουμε σήμερα οποιονδήποτε οργανισμό τι χρειάζεται περισσότερο απ’όλα, η πιο πιθανή απάντηση που θα λάβουμε είναι «περισσότερους οικονομικούς πόρους». Υπάρχουν όμως προϋποθέσεις, που καθορίζουν την ικανότητα ενός οργανισμού να προσελκύσει αυτούς τους πόρους και να τους διατηρήσει. Πόσο έτοιμος είναι ο οργανισμός σας;

Σε αυτό το σεμινάριο θα χρησιμοποιήσουμε ένα εργαλείο αυτο-αξιολόγησης που θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε την ετοιμότητα του οργανισμού σας για την εξεύρεση πόρων και θα δούμε ποιοι είναι οι παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία σας.

Θα δούμε επίσης πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα πλάνο δράσης για να ενισχύσετε την ετοιμότητα του φορέα σας, ποιοι συμμετέχουν σε ένα τέτοιο πλάνο και τι ρόλο έχουν.

Τέλος, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για μύθους και αλήθειες γύρω από τις μεγάλες δωρεές και τις αρχές του αποτελεσματικού fundraising.

Τι θα πάρετε από το σεμινάριο:

  • Μία σφαιρική αντίληψη των προϋποθέσεων για αποτελεσματικό fundraising
  • Ένα εργαλείο αυτό-αξιολόγησης που μπορείτε να εφαρμόσετε με άλλα μέλη του οργανισμού σας
  • Ένα πλάνο δράσης για τη βελτίωση της ετοιμότητας του οργανισμού σας
  • Μία καλύτερη αντίληψη για τις μεγάλες δωρεές ευρύτερα

Δομή σεμιναρίου:

10.00-10.45 Γνωριμία και εισαγωγή

10.45-12.00 Αυτο-αξιολόγηση στους 10 Δείκτες επιτυχίας

12.00-12.15 Διάλλειμα

12.15-14.00 Πλάνο δράσης για την ετοιμότητα του οργανισμού

14.00-14.30 Διάλλειμα

14.30-15.30 Πλάνο δράσης (συνέχεια)

15.30-16.00 Κλείσιμο

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο:

-Σε όσους ασχολούνται με την εξεύρεση πόρων στον οργανισμό

-Στα μέλη της διοίκησης του οργανισμού

-Σε μέλη Διοικητικών Συμβουλίων

Η συμμετοχή στο σεμινάριο προϋποθέτει την παρουσία δύο ατόμων ανά οργανισμό: ένα άτομο με ενεργό ενασχόληση με την εξεύρεση πόρων και ένα άτομο που βρίσκεται είτε σε διευθυντική θέση στον οργανισμό είτε στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού. Παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε ξεχωριστή δήλωση συμμετοχής για κάθε έναν/μια απο τους/τις δυο εκπροσώπους του φορέα σας.

Πού και πότε

Το σεμινάριο διεξάγεται στον χώρο του OK!Thess, Κομοτηνής 2 – 54655, στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 10.00 – 16.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου είναι σύμβουλος Εξεύρεσης Πόρων και ιδρύτρια της Inuksuk Consulting, μιας συμβουλευτικής εταιρείας που εργάζεται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχοντας ως στόχο να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους, μέσα από την κατάρτιση ολοκληρωμένων στρατηγικών πλάνων και το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων εξεύρεσης πόρων. Έχει εμπειρία 15 ετών στην εξεύρεση πόρων, έχοντας εργαστεί σε όλους τους τομείς του fundraising: regular giving, special events, crowdfunding, digital campaigns, face to face, major giving. Η πιο πρόσφατη θέση της ήταν Επικεφαλής Ανάπτυξης στην ActionAid, στην οποία εργάστηκε επί 12 χρόνια.  Έχει εξειδικευτεί στις μεγάλες δωρεές από ιδρύματα, εταιρείες και μεγάλους δωρητές και συνεργάζεται με φορείς της κοινωνίας των πολιτών στα εξής πεδία: στρατηγικός σχεδιασμός, κατάρτιση πλάνων εξεύρεσης πόρων, σχεδιασμός μελέτης ετοιμότητας του οργανισμού (για την εξεύρεση πόρων), ανάπτυξη  και υλοποίηση προγραμμάτων εξεύρεσης πόρων από μεγάλες δωρεές, εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας (για καμπάνιες εξεύρεσης πόρων). Κατέχει τίτλο MA in International Business, είναι Πιστοποιημένο Στέλεχος Εξεύρεσης Πόρων (Certified Fundraising Executive), Πιστοποιημένη Σύμβουλος Φιλανθρωπίας (Certified Philanthropy Advisor) και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό πάνω σε θέματα ηγεσίας, μεθοδολογίας στην εξεύρεση πόρων από μεγάλους δωρητές, ανάπτυξης συνεργασιών με εταιρείες και καλλιέργειας σχέσεων με μεγάλους δωρητές. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με έναν από τους κορυφαίους συμβούλους παγκοσμίως στην εξεύρεση πόρων από μεγάλους δωρητές, τον κ. Tony Myers. Η κ. Παπαδημητρίου διδάσκει για το Social Dynamo ενότητες που αφορούν επιμέρους θέματα μεγάλων δωρεών και χρηματοδοτήσεων.