Το project management από τη θεωρία στην πράξη

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος Σημεία Στήριξης.

Έχετε αναρωτηθεί πόσο αποτελεσματικά εκτελείτε απλά αλλά και περίπλοκα tasks στη εργασία σας; Μια εκδήλωση, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μια καμπάνια ενημέρωσης, ακόμα και μια σημαντική συνάντηση αποτελούν πτυχές ενός project (έργου). Το εργαστήριο “Το project management από τη θεωρία στην πράξη” θα σας εξοικειώσει με όλες τις αρχές εκτέλεσης ενός σωστού project (έργου). Μέσα από πρακτικές εφαρμογές, θα μελετήσουμε τη διαδικασία στησίματος ενός project από το πρώτο βήμα μέχρι το τελευταίο. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσες και όσους έχουν διαχειριστεί ένα έργο ή μια πτυχή ενός έργου και θα ήθελαν να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους στη διαχείριση έργου.

Δομή Σεμιναρίου
10.00 – 10.20 Καλωσόρισμα και γνωριμία

10.20 – 10.40 Το project management και η σημασία του

10.40 – 11.30 Initiation

11.30 – 12.30 Planning

12.30 – 13.00 Execution

13.00 – 13.30 Closing

13.30 – 14.00 Επανάληψη & Kλείσιμο

Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, 10.00 – 14.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210  322 1287.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Θάλεια Ρίζου πιστεύει ότι για να βρούμε ουσιαστικές λύσεις στις προκλήσεις της εποχής μας χρειαζόμαστε μια συγκεκριμένη ιδέα με βιώσιμο όραμα, μια μεθοδολογία υλοποίησής της προσαρμοσμένη στις τοπικές ανάγκες και μια συστημική, ανθρωποκεντρική και συμμετοχική προσέγγιση. Η επαγγελματική της εμπειρία και σπουδές καλύπτουν τις προαναφερθέντες πτυχές, μιας που έχει εργαστεί ως Project Manager, Facilitator και Service Designer τα τελευταία 15 χρόνια σε πληθώρα αστικών, πολιτιστικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών projects στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε 10+ χώρες στο εξωτερικό. Tα τελευταία 5 χρόνια ίδρυσε και διαχειρίζεται τον οργανισμό among, ο οποίος εκσυγχρονίζει τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται projects και υπηρεσίες, που αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές προκλήσεις στην Ελλάδα σήμερα. Συνεργάζεται σαν facilitator στο πρόγραμμα ChangemakerXchange που συνδέει κοινωνικούς επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, φορείς του εξωτερικού σαν (digital και physical) facilitator, αλλά και ως σύμβουλος συστημικής ανάπτυξης (systemic impact) σε οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς. Την εμπνέουν (πολύ) όσοι/ες αγωνίζονται για έναν καλύτερο τόπο και γι’αυτό άλλωστε το προσωπικό της όραμα είναι να συμβάλλει σε μια πιο συμμετοχική, καινοτόμα πόλη, που δίνει χώρο στις φρέσκιες ιδέες, τον πειραματισμό και τον εκσυγχρονισμό διαδικασιών. Αν δεν την βρείτε στη Θεσσαλονίκη, θα βρίσκεται σε κάποια κορυφή του Ολύμπου.