Βασικές αρχές Στρατηγικής Διοίκησης ΜΚΟ

Το online σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος  Building a robust and democratic civic space – BUILD στην Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και συνολικά στην Κοινωνία των Πολιτών.

Το σεμινάριο αυτό αποσκοπεί στην εισαγωγή των συμμετεχόντων στις βασικές αρχές στρατηγικής διοίκησης των ΜΚΟ, παρέχοντας τα θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία που απαιτούνται για την αποτελεσματική λειτουργία τους. Μέσα από την ανάλυση θεμελιωδών εννοιών όπως η ταυτότητα, το όραμα, η αποστολή και η θεωρία αλλαγής, καθώς και μέσω της διασαφήνισης των λειτουργιών της διακυβέρνησης και διαχείρισης, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν αναλυτική και κριτική ικανότητα στη διοικητική τους προσέγγιση και θα μπορούν να διαχειρίζονται τις πολυπλοκότητες και τις αντιφάσεις των οργανώσεων.

Θεματικές:

  1. Ταυτότητα, όραμα, αποστολή, θεωρία αλλαγής: όλα αρχίζουν και τελειώνουν εδώ!
  2. Ισορροπώντας στρατηγικά ανάμεσα στο ευκταίο και το εφικτό
  3. Οι λειτουργίες των Διοικητικών Συμβουλίων
  4. Εσωτερική διοίκηση του οργανισμού με τη χρήση πολυεστιακών φακών (Boleman and Deal’s Four-Frame model)
  5. Συνδιοίκηση μικτών οργανωτικών δομών με συνύπαρξη αμειβομένων και εθελοντών
  6. Οι προκλήσεις της πολλαπλής λογοδοσίας

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Τρίτη 22 & Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, 14.00 – 16.30, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο εργαστήριο παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του εργαστηρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764. 

Πρόγραμμα BUILD

Το πρόγραμμα «Building a robust and democratic civic space» (BUILD) έχει ως στόχο την προστασία, την προώθηση και την ευρεία αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και αξιών της Ε.Ε., μέσω της στήριξης οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών (OKοιΠ) στην Ελλάδα και την Κύπρο και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ Κύπρου με συνολικό ποσό επιχορήγησης €2,9 εκ. Συντονιστής του BUILD είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη (Ελλάδα), σε σύμπραξη με το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (Κύπρος).

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας ως διευθυντής, εκπαιδευτής, σύμβουλος και εθελοντής στον τομέα του της Κοινωνίας των Πολιτών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ο Δρ Γεράσιμος Κουβαράς είναι Γενικός Διευθυντής του World Human Forum, Teaching Fellow του ALBA Graduate Business School και συνιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρείας Sarli Kouvaras Consulting. Έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, ως Γενικός Διευθυντής της ActionAid και της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα, καθώς και ως Ειδικός Σύμβουλος για τον Εθελοντισμό και τον Τομέα της Νεολαίας στο Υπουργείο Παιδείας. Ως εκπαιδευτής, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες διαλέξεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στους τομείς της εξειδίκευσής του. Είναι κάτοχος Διδακτορικού στο Management απο το Bayes Business School του City University of London, κάτοχος ΜΒΑ από το Nottingham Trent University και πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Το καλλιτεχνικό του υπόβαθρο περιλαμβάνει Σπουδές Όπερας και πάνω από 150 εμφανίσεις ως μέλος της Χορωδίας της ΕΡΑ, τον τίτλο του Διεθνούς Καλλιτέχνη Φωτογράφου (AFIAP), και την έκδοση μιας ποιητικής συλλογής χαϊκού στα ελληνικά. Έχει ενεργό ρόλο ως εθελοντής σε εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες όπως η ίδρυση του Inner Development Goals Global Unlearning Network και έχει διατελέσει για τρία χρόνια Αντιπρόεδρος του ΔΣ του International Forum for Volunteering in Development.

 

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.