Βιωματικό σεμινάριο για το Gender Mainstreaming

To βιωματικό σεμινάριο “Τι είναι το Gender Mainstreaming για ΜΚΟ και πώς το πετυχαίνω”, υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος “Είμαστε όλοι Πολίτες“, του οποίου διαχειριστής επιχορήγησης είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Το σεμινάριο, το οποίο αφορά στην ένταξη της διάστασης του φύλου στις δράσεις των ΜΚΟ, απευθύνεται σε στελέχη ΜΚΟ και διεθνών οργανισμών, καθώς και σε μέντορες και άλλους ενδιαφερόμενους, που μέσω της εργασίας τους – εθελοντικής ή μη – παρέχουν ανάλογες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Τι θα μάθουμε

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και στη βάση του εγχειριδίου “Οδηγός για την Ένταξη της Διάστασης του Φύλου στις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών”, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το εν λόγω εγχειρίδιο, να κατανοήσουν βασικές έννοιες που αφορούν το gender mainstreaming, καθώς και να ανακαλύψουν μεθοδολογίες και εργαλεία ένταξης της οπτικής του φύλου στη λειτουργία της οργάνωσής τους.
Εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου είναι η κα Φένια Πιστοφίδου, που εργάζεται στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης “Δήμητρα”, με εξειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ενδυνάμωση των γυναικών στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του σεμιναρίου μπορείτε να δείτε εδώ
Για να εγγραφείτε στο σεμινάριο, στείλτε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr έως την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας και ποιον φορέα εκπροσωπείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.