Εξεύρεση Πόρων & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Περιγραφή

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών που ενδιαφέρονται για την ανεύρεση πόρων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με στόχο τη χρηματοδότηση προγραμμάτων σημαντικού κοινωνικού αντικτύπου. Εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου είναι η Αλεξία Μαχαίρα, που τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας στην ΑΒ Βασιλόπουλος. Το σεμινάριο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν και να κατανοήσουν ουσιαστικά την πλευρά των εταιρειών: τι αναζητούν στα προγράμματα ΕΚΕ, ποια είναι τα χαρακτηριστικά των προτάσεων που ξεχωρίζουν, αλλά και ποιες είναι οι ανάγκες της εταιρείας κατά τη διάρκεια και μετά την υλοποίηση του προγράμματος.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες  να εφοδιαστούν με τη γνώση που χρειάζονται για να χτίσουν ουσιαστικές και μακροπρόθεσμες συνεργασίες και δράσεις κοινωνικού αντικτύπου.

Δομή σεμιναρίου

  • Κατανόηση του δωρητή: Τι αναζητούν οι εταιρείες στις προτάσεις ΕΚΕ;
  • Ανάπτυξη προτάσεων ΕΚΕ: Ποια είναι τα συστατικά μιας καλής πρότασης ΜΚΟ που απευθύνεται στο τμήμα ΕΚΕ μιας εταιρείας;
  • Τι κοινά χαρακτηριστικά έχουν οι προτάσεις που χρηματοδοτούνται; Dοs & dont’s προς υποβάλλοντες προτάσεις
  • Ανάπτυξη σχέσης oργανώσεων & εταιρειών: πρώτη προσέγγιση/ ανάπτυξη συνεργασίας και θεμελίωση μακροπρόθεσμης σχέσης εμπιστοσύνης
  • Προσδοκίες του δωρητή: Τι αναμένεται από τους φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων ΕΚΕ κατά τη διάρκεια της υλοποίησης τους και μετά το πέρας τους;

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 15:00-17:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

 

Λίγα λόγια για την εκπαιδεύτρια

Η Αλεξία Μαχαίρα τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας στην ΑΒ Βασιλόπουλος. Βασικός της ρόλος η εταιρική επικοινωνία με τους βασικούς κοινωνικούς εταίρους και τα Μέσα, ενώ παράλληλα έχει τον συντονισμό της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας. Διαθέτει δεκαετή προϋπηρεσία σε διαφημιστικές εταιρείες όπως “Publicis”,  “UpSet!”  και “Lowe Athens”, για λογαριασμό εταιρειών όπως η “L’OREAL” , “VODAFONE”, “ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ” και “UNILEVER” κ.α.Έχει σπουδάσει Νομικά στο πανεπιστήμιο Paris II- Assas, ενώ έχει Βachelor σε Διεθνείς Σχέσεις από το American University of Paris.

 

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund. Tο  Active Citizens Fund για την Ελλάδα, ύψους €12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.