Εθελοντισμός: Ισχύον πλαίσιο και πρακτικές συμβουλές

Το online σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος Σημεία Στήριξης.

Με την παρούσα εκπαίδευση οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το ισχύον πλαίσιο περί εθελοντισμού (βάσει εφαρμογής καλών πρακτικών αλλά και του Ν. 4873/2021), θα παρουσιάσουμε εσωτερικές διαδικασίες για την παρακολούθηση του μητρώου εθελοντών και την αποζημίωση τους και θα επιλύσουμε σχετικές απορίες.

Δομή

Το πλαίσιο του εθελοντισμού πριν και μετά το Ν.4873/2021

  • Χρησιμότητα και περιεχόμενο μητρώου εθελοντών
  • Διαδικασία γνωστοποίησης εθελοντών στον ΕΦΚΑ
  • Αποζημίωση εθελοντών
  • Θέματα ασφάλειας και GDPR
  • Πρακτικές εφαρμογές
  • Q&A session

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, 15:00 -17:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Η Αναστασία Χαλκίδου είναι εκπαιδεύτρια για το Social Dynamo, στο πλαίσιο συνεργασίας του Ιδρύματος Μποδοσάκη με την Quantum Business & IT Solutions. Eίναι απόφοιτη του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πιστοποιημένη Ορκωτός Λογιστής από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό ACCA. Εργάστηκε στην PriceWaterhouseCoopers Greece και στην Οικονομική Διεύθυνση του ομίλου της Eurobank, με εξειδίκευση στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Ήταν η πρώτη Ελληνίδα που εργάστηκε ως Project Manager στην Ομοσπονδία Λογιστών Ευρώπης (Accountancy Europe) στις Βρυξέλλες, μέχρι το 2014, οπότε και συνίδρυσε, με το Γιώργο Κοσνετζώφ, την Quantum Business & IT Solutions, εταιρεία παροχής υπηρεσιών λογιστικής, φοροτεχνικών και πληροφορικής. Από το Δεκέμβριο του 2014 είναι εισηγήτρια σε πολυάριθμα σεμινάρια για τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ διετέλεσε λέκτορας Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Κολέγιο City Unity μέχρι το 2017. Είναι Πρόεδρος της επιτροπής του ACCA στην Ελλάδα και pro bono μέντορες σε οργανισμούς που προωθούν την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.