Ράνια Ελ Αμπάσυ

Η Ράνια Ελ Αμπάσυ διαθέτει πολυετή εμπειρία στο project management στον κοινωφελή τομέα, έχοντας απασχοληθεί σε διεθνείς ΜΚΟ, ιδρύματα, καθώς και στον χώρο της διπλωματίας.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στο Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου είχε τον συντονισμό ενός προγράμματος Ευρωμεσογειακής συνεργασίας του κοινωφελούς τομέα, και στη συνέχεια απασχολήθηκε επί σειρά ετών στη Διεθνή Αμνηστία. Εκεί, ανέλαβε το κύριο πρόγραμμα εξεύρεσης πόρων της, και στη συνέχεια την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού της προγράμματος (Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα).

Στην ίδια φιλοσοφία ανάπτυξης δεξιοτήτων και μαθησιακών ευκαιριών, ανέλαβε στη συνέχεια στο Ίδρυμα Μποδοσάκη, τη δημιουργία και ανάπτυξη της «θερμοκοιτίδας» για ΜΚΟ Social Dynamo, με στόχο την ενδυνάμωση των ΜΚΟ μέσα από τους άξονες της εκπαίδευσης, του mentoring, της συμβουλευτικής και του coaching, ρόλος που τη γέμισε με τόση αγάπη για το capacity building, ώστε να επιστρέψει στο πρόγραμμα πλέον με την ιδιότητα της μέντορα.

Μετρά πλήθος εξωτερικών συνεργασιών με διεθνείς και εγχώριες ΜΚΟ στους τομείς της διαχείρισης προγραμμάτων, της εξεύρεσης πόρων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Είναι πτυχιούχος Επικοινωνίας & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και αρίστευσε, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και την Ανάπτυξη Ανθρωπιστικής Βοήθειας στο Université Paris–Est Créteil, ως υπότροφος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη.

Μιλά αγγλικά, γαλλικά και αραβικά, και τον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει να τον περνά στη φύση. Motto της είναι ότι όσο ζούμε μαθαίνουμε, και θεωρεί ότι η γνώση πρέπει να μοιράζεται.