Μυρτώ Ξανθοπούλου

Η Μυρτώ Ξανθοπούλου είναι Σύμβουλος για την Φιλανθρωπία και την Κοινωνία των Πολιτών, με σημαντική  και μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο στην Ελλάδα. Προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στρατηγικής σε μη κερδοσκοπικούς φορείς, εταιρείες και φιλανθρωπικά ιδρύματα σε θέματα που αφορούν στρατηγικό σχεδιασμό, στρατηγική πολιτικής, οργανωτική αναδιάρθρωση, εξεύρεση πόρων, προγραμματικό σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων. Διετέλεσε μέλος του τμήματος προγραμμάτων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (2007-2018).

Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της WWF Hellas, Αντιπρόεδρος του Stray.gr, μέντορας στο Social Dynamo του Ιδρύματος Μποδοσάκη, και SNF Fellow στο Tallberg Foundation, καθώς και ενεργή εθελόντρια από το 2004.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία συμπεριλαμβάνει εμπειρία στη Συμβουλευτική σε Χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο, καθώς και στην Ανάπτυξη Συνεργασιών Φαρμακευτικής εταιρείας και σε εταιρεία Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων στην Αθήνα.

Η Μυρτώ κατέχει δίπλωμα BA σε Philosophy, Politics and Economics από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και MSc σε Management από το London School of Economics.