Μυρτώ Ξανθοπούλου

Η Μυρτώ Ξανθοπούλου είναι Σύμβουλος Στρατηγικής για την Φιλανθρωπία και την Κοινωνία των Πολιτών, με σημαντική  και μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο στην Ελλάδα. Προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στρατηγικής σε μη κερδοσκοπικούς φορείς και Φιλανθρωπικά Ιδρύματα σε θέματα που αφορούν στρατηγικό σχεδιασμό, στρατηγική πολιτικής, οργανωτική αναδιάρθρωση, εξεύρεση πόρων, προγραμματικό σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων.

Έχει συνεργαστεί ή συνεργάζεται με ηγετικούς οργανισμούς στο χώρο της Κοινωνικής Πρόνοιας, όπως τα Παιδικά Χωριά SOS ως Σύμβουλος Συνηγορίας και το SolidarityNow σε projects στρατηγικής και προγραμματικού σχεδιασμού.

Στη διάρκεια της 11χρονης εμπειρίας της στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ως Senior Program Officer και Social Welfare Coordinator στο τμήμα Διαχείρισης Δωρεών, ηγήθηκε του σχεδιασμού και της υλοποίησης πολλών δωρεών και προγραμμάτων και διαθέτει βαθιά εξειδίκευση, εμπειρία αλλά και γνώση του πεδίου της κοινωνίας των πολιτών, με έμφαση στο χώρο της Κοινωνικής Πρόνοιας. Ηγήθηκε του στρατηγικού σχεδιασμού πρωτοπόρων προγραμμάτων του Ιδρύματος στο χώρο, όπως συμπράξεις Ιδιωτικών και Δημοσίων φορέων στην Παιδική Προστασία για την προώθηση της Αποιδρυματοποίησης και της Αναδοχής, προγράμματα ενάντια στη Φτώχεια και την Αστεγία, προγράμματα μικροπιστωτικής (microfinance) και προγράμματα για την Ανακούφιση της Προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία συμπεριλαμβάνει εμπειρία στο χώρο της Συμβουλευτικής σε Χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο, καθώς και στο χώρο της Ανάπτυξης Συνεργασιών Φαρμακευτικής εταιρείας και στο χώρο του PR στην Αθήνα.

Η Μυρτώ κατέχει δίπλωμα BA σε Philosophy, Politics and Economics από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και MSc σε Management από το London School of Economics. Είναι επίσης ενεργή εθελόντρια από το 2004 και μέλος του ΔΣ της Οργάνωσης για την Περίθαλψη Αδέσποτων Ζώων Stray.gr.