Εργαστήριο ηγεσίας & διοίκησης ανθρώπινων πόρων – Μέρος A’ Ηγεσία

Το δια ζώσης σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος για την Ισότητα των Φύλων.

Στο εργαστήρι ηγεσίας μέσα από βιωματικά παιχνίδια, δοκιμασίες αυτο-αξιολόγησης, συνεργατικές ασκήσεις και συζητήσεις στην ολομέλεια θα προσεγγίσουμε την ηγεσία μέσα από 4 διαστάσεις της:

  • Αυτο-ηγεσία (ξεμαθαίνοντας και ανακαλύπτοντας τον εαυτό μας σε σχέση με την ηγεσία)
  • Ηγεσία ως επιδραστική επικοινωνία (εμβάθυνση στη σημασία της λεκτικής και εξωλεκτικής επικοινωνίας, της ενεργού ακρόασης και της ανατροφοδότησης, καθώς και του ρόλου της ενσυναίσθησης)
  • Ηγεσία ως συνεργασία, διαπραγμάτευση και επίλυση συγκρούσεων (εξοικείωση με διαφορετικές μορφές συνεργασίας, στάσεις και συμπεριφορές κατά τη διαχείριση συγκρούσεων καθώς και τις βασικές αρχές της διαπραγμάτευσης)
  • Ηγεσία ως στρατηγική λήψη αποφάσεων (σύνδεση με το όραμα, ανάλυση εξωτερικού και εσωτερικού περιβάλλοντος, και ανάληψη και διαχείριση ρίσκων).

Δομή

10:00 – 10:30 Καλωσόρισμα- Γνωριμία

10:30 – 11:30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ-ΗΓΕΣΙΑ

Μαθαίνω να ξεμαθαίνω, ανακαλύπτω 4 βασικές διαστάσεις της ηγεσίας, προσεγγίζω τον εαυτό μου σε σχέση με την ηγετική μου συμπεριφορά

11:30 – 11:45 Διάλειμμα

11:45 – 13:15 Η ΗΓΕΣΙΑ ΩΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβαθύνω στη σημασία της λεκτικής και εξωλεκτικής επικοινωνίας, αναγνωρίζω τα προσωπικά μου φίλτρα, εκπαιδεύομαι στην ενεργό ακρόαση, την παροχή και λήψη ανατροφοδότησης και το ρόλο της συναισθηματικής νοημοσύνης στην ηγεσία

13:15 – 13:45 Διάλειμμα

13:45 – 15:15 Η ΗΓΕΣΙΑ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ & ΕΠΙΛΥΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

Ανακαλύπτω βιωματικά διαφορετικές προσεγγίσεις στη συνεργασία, τις βασικές αρχές της διαπραγμάτευσης, τον ρόλο της εμπιστοσύνης και τις διαφορετικές στάσεις και συμπεριφορές κατά τη διαχείριση συγκρούσεων

15:15 – 15:30 Διάλειμμα

15:30 – 16:30 Η ΗΓΕΣΙΑ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Αναλύω το εξωτερικό περιβάλλον, αξιολογώ τα δυνατά και αδύνατα σημεία της ομάδας/οργανισμού, οικοδομώ στρατηγικές δεξιότητες ευελιξίας και σκέψης πέρα από την πεπατημένη, αναγνωρίζω και διαχειρίζομαι τα ρίσκα

16:30 – 17:00 Κλείσιμο – αξιολόγηση ημέρας

Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται στον 1ο όροφο των γραφείων του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Μουρούζη 14 – 10674, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, 10:00 – 17:00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 0107764.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας ως διευθυντής, εκπαιδευτής, σύμβουλος και εθελοντής στον τομέα του της Κοινωνίας των Πολιτών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ο Γεράσιμος Κουβαράς είναι συνιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρείας Sarli Kouvaras Consulting. Έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, ως Γενικός Διευθυντής της ActionAid και της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα, καθώς και ως Ειδικός Σύμβουλος για τον Εθελοντισμό και τον Τομέα της Νεολαίας στο Υπουργείο Παιδείας. Ως εκπαιδευτής, έχει πραγματοποιήσει δεκάδες διαλέξεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στους τομείς της ειδίκευσής του. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Διοίκησης στο Bayes Business School του City University of London, κάτοχος ΜΒΑ από το Nottingham Trent University και πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Το καλλιτεχνικό του υπόβαθρο περιλαμβάνει Σπουδές Όπερας και πάνω από 150 εμφανίσεις ως μέλος της Χορωδίας της ΕΡΑ, τον τίτλο του Διεθνούς Καλλιτέχνη Φωτογράφου (AFIAP), και την έκδοση μιας ποιητικής συλλογής χαϊκού στα ελληνικά. Έχει ενεργό ρόλο ως εθελοντής σε εθνικές και διεθνείς πρωτοβουλίες όπως το World Human Forum και τα Inner Development Goals (ιδρυτής και συντονιστής του Hellenic Inner Development Hub) και έχει διατελέσει τα τελευταία τρία χρόνια Αντιπρόεδρος του ΔΣ του International Forum for Volunteering in Development.