Φίλοι Τηνιακού Τοπίου

Οι Φίλοι του Τηνιακού Τοπίου είναι μια ομάδα με πεδία δράσης την καλλιέργεια της γης, την διάσωση της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου, την αναβίωση παραδοσιακών τεχνικών και τεχνών, τις δράσεις προστασίας του ευρύτερου περιβάλλοντος, την ενδυνάμωση της κοινοτικής συνύπαρξης και την αντίσταση σε κάθε μορφή αλλοτρίωσης του τόπου και των ανθρώπων του.

Read more

Κοιν.Σ.Επ Καλλονή Κελλιά

Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η Βιώσιμη Ανάπτυξη με δραστηριότητες που προωθούν την αειφορία του περιβάλλοντος, συμβάλλουν στην κοινωνική και οικονομική ισότητα, προστατεύουν και αναπτύσσουν τα κοινά αγαθά. Η Κοιν.Σ.Επ Καλλονή Κελλιά έχει αναλάβει το έργο της ανακύκλωσης για το νησί της Τήνου. Ανακυκλώνει τα 4 ρεύματα (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο-λευκοσίδηρο), χρησιμοποιημένα τηγανέλαια και ηλεκτρικές συσκευές. Από το 2013 έως και σήμερα έχει ανακυκλώσει πάνω από 1500 τόνους υλικών και συνεχίζει!

Read more

Κέντρο Σύγχρονης Έρευνας & Δράσης για την Άνδρο

Το Κέντρο Σύγχρονης Έρευνας & Δράσης για την Άνδρο ιδρύθηκε το 2009 με κύριο μέλημα την προστασία και αξιοποίηση με φρέσκο και δημιουργικό τρόπο της πλούσιας φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Άνδρου, δίνοντας κίνητρα στην τοπική κοινότητα να μάθει, να ενδιαφερθεί και να ωφεληθεί στο παρόν από την κληρονομιά αυτή. 

Read more

Ωκεανίδες, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Έρευνας και Εκπαίδευσης

Οι Ωκεανίδες είναι μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΑΜΚΕ) που μέσω της εφαρμοσμένης έρευνας και της συμμετοχικής επιστήμης, στοχεύει στη δημιουργία δικτύων περιβαλλοντικής έρευνας, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για τη διατήρηση και προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων οικοσυστημάτων.

Read more

ECOWEEK

Η ECOWEEK είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Αίγινα το 2005 με στόχο να αλλάξει τις συνήθειες των ανθρώπων και με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα περιβάλλοντος και την προώθηση των αρχών της κοινωνικής και περιβαλλοντικής αειφορίας μέσα από το συμμετοχικό και αειφορικό σχεδιασμό και τη δημόσια διαβούλευση.

Read more

Amorgorama – Επαγγελματικός Αλιευτικός Σύλλογος Αμοργού

Το Amorgorama είναι ένα project εμπνευσμένο από τον Αλιευτικό Σύλλογο Αμοργού και τον καλλιτέχνη Florian Reiche και επιδιώκει να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση δύο κρίσιμων ζητημάτων: της υπεραλίευσης στη Μεσόγειο και της ρύπανσης των ακτών από πλαστικό.

Read more

mamagea

H mamagea είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής στις πόλεις, του κοινωνικού και του αστικού περιβάλλοντος. Μέσα από τρέχουσες και καινοτόμες προσεγγίσεις, η mamagea σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις ικανές να αλλάξουν την καθημερινή ζωή των πόλεων και των γειτονιών. Στοχεύει στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην ενίσχυση των κοινοτήτων και στη δημιουργία ανθρώπινων δικτύων.

Read more

Generation Europe Corfu

Η ομάδα Generation Europe Corfu συστάθηκε το 2020 και αποτελεί τμήμα του Generation Europe Network, ένα διεθνές δίκτυο που συναποτελείται από 30 οργανισμούς σε 15 χώρες και ως στόχο έχει την ενεργή κινητοποίηση των νέων, ως σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής κοινωνίας των πολιτών.

Read more

Εναλεία

Η Εναλεία ιδρύθηκε το 2016 ως η πρώτη σχολή αλιείας στης Ελλάδα. Στα πρώτα αλιευτικά ταξίδια στα πλαίσια της σχολής αλιείας η ομάδα ανακάλυψε το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης παρατηρώντας ότι οι αλιείς μαζί με τα ψάρια τους συλλέγουν και πολλά πλαστικά στα δίχτυα τους.

Read more

Το Μιτάτο της Αμοργού

Το Μιτάτο της Αμοργού είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που δημιουργήθηκε με στόχο την ανάδειξη και την προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος της Αμοργού αλλά και άλλων νησιών των Κυκλάδων.

Read more

Gro2be

Η grO2be είναι μια ομάδα τεσσάρων νέων ανθρωπων και πολλών φίλων με την μορφή της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας. Εδρεύει στην Κομοτηνή και ιδρύθηκε τον Γενάρη του 2020 με σκοπό να κάνει το περιβάλλον θέμα συζήτησης, πρώτα στον τόπο της ομάδας κι έπειτα όπου φτάνει η φωνή των ανθρώπων που θα αγαπήσουν την grO2be

Read more

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι η μεγαλύτερη εθελοντική, παιδαγωγική κίνηση για νέους στην Ελλάδα και τον Κόσμο.

Read more