Εργαστήριο συγγραφής προτάσεων χρηματοδότησης

Στο σεμινάριο αυτό, η κ. Φαίη Ορφανού, συνιδρύτρια της Αέλια παρουσιάζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία ΜΚΟ να αξιοποιήσει τις δυνατότητες χρηματοδοτήσεων που προσφέρονται από τις βασικές εναλλακτικές χρηματοδοτικές πηγές: χορηγίες κοινωφελών φορέων, εταιρειών καθώς και χρηματοδοτήσεις βάσει συμμετοχής σε προγράμματα.

Επιπλέον, με βάση τις ειδικές απαιτήσεις των προτάσεων στους εκάστοτε φορείς χρηματοδότησης, μαθαίνουμε στην πράξη τις διαφορές ανάλογα με το φορέα χρηματοδότησης, τις βασικές αρχές συγγραφής και εξασκούμαστε στη συγγραφή προτάσεων.
Ειδικότερα, θα μάθουμε τα βασικά στοιχεία περιεχομένου μίας πρότασης αλλά και τα μυστικά της γλώσσας των αιτήσεων χρηματοδότησης:

αναλύοντας τις απαιτήσεις κάθε ερωτήματος και τη σκοπιμότητα του ερωτήματος
αναλύοντας τις συνήθεις παγίδες στον τρόπο απάντησης
αναδεικνύοντας στοιχεία του κατάλληλου τρόπου γραφής ώστε να οργανώνουμε και να παρουσιάζουμε πιο αποτελεσματικά την πληροφορία.
Πού και πότε:
Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Καρνεάδου 25, μετρό Ευαγγελισμός), την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00-18.00. Η είσοδος στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα που εκπροσωπείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Λίγα λόγια για την εισηγήτρια:
Η κυρία Φαίη Ορφανού είναι συνιδρύτρια και διαχειρίστρια της κοινωνικής επιχείρησης ΑΕΛΙΑ-εργαστήρι για την επαγγελματική ζωή με αντικείμενο την ενδυνάμωση επαγγελματιών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της επαγγελματικής ζωής, με δράσεις συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και δικτύωσης. (εκτός άλλων Προγράμματα Δημιουργώ Επαγγελματικά, ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς, Νησί μου 12 Μήνες)

Επαγγελματικά η Φαίη Ορφανού είναι Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας (συνεργασίες εκτός άλλων το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο), έχοντας ξεκινήσει την καριέρα της ως δικηγόρος. Συνεργάζεται σήμερα με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και την Εταιρεία Grant Thornton.

Από το 2012 έως σήμερα ανέπτυξε ενεργή δράση ως μέντορας επαγγελματιών ή/και επιχειρήσεων μέσω της ΑΕΛΙΑ αλλά και στο πλαίσιο του Orange Grove, του Impact Hub, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Λίγα λόγια για την Αέλια:

Η ΑΕΛΙΑ εργαστήρι για την επαγγελματική ζωή είναι μία κοινωφελής, μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία, με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση επαγγελματιών όλων των κλάδων ώστε να προχωρήσουν σε επαγγελματικές επιλογές, να υλοποιήσουν τα νέα επαγγελματικά τους σχέδια, να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν για επαγγελματικές προκλήσεις, να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες (soft skills).