Εργαστήριο “Το Design Thinking στο Project Management”

Το Hellenic Design Centre (HDC) διοργανώνει το hands-on εργαστήριο “Το Design Thinking στο Project Management ”, με σκοπό να εισάγει τους συμμετέχοντες στις αρχές και τον τρόπο σκέψης του Design Thinking μέσα σε διαδικασίες Project Management. Παράλληλα στόχος του εργαστηρίου, είναι μέσω πρακτικής άσκησης βασισμένης σε πραγματική περίπτωση, οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με εργαλεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια ενός project μέσα στη ΜΚΟ ή άτυπη ομάδα πολιτών στην οποία δραστηριοποιούνται.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα μάθουν:

  • Τι είναι το Design Thinking και τις βασικές αρχές που το διέπουν
  • Ποια είναι τα εργαλεία του Design Thinking που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια ενός project
  • Πώς ένα project γίνεται πιο αποτελεσματικό, αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους
  • Πώς σχεδιάζει κάποιος ένα project με έμφαση στο χρήστη

Πού και πότε
Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo, στο Σεράφειο δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 2ος όροφος, στάση μετρό Κεραμεικός/Πετράλωνα), την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, 15.00-18.00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3428087.

Λίγα λόγια για το Hellenic Design Center:

Στο Hellenic Design Centre τοποθετούμε τις ανάγκες του χρήστη στο επίκεντρο του σχεδιασμού μιας υπηρεσίας, ενός προϊόντος ή μιας διαδικασίας. Απευθυνόμαστε σε οποιονδήποτε παράγει προϊόντα, προσφέρει υπηρεσίες ή δημιουργεί προγράμματα και θέλει να έχει απτά αποτελέσματα. Σκοπός μας είναι να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας σας και να αυξήσουμε την αποδοτικότητα της επιχείρησής ή του φορέα στον οποίο απασχολείστε. Με τη μεθοδολογία του Design:

Α) Eκπαιδεύουμε τους επιχειρηματίες, ώστε να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των καταναλωτών σήμερα, με εργαλεία του αύριο.

Β) Aναβαθμίζουμε το Δημόσιο τομέα προάγοντας την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών και την ταχύτερη εξυπηρέτηση και

Γ) Προετοιμάζουμε τις πόλεις του μέλλοντος, ώστε να αναζητούν συμμετοχικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Λίγα λόγια για τις εισηγήτριες:

Χριστίνα Σκουμπρίδου

H Χριστίνα, στέλεχος του Hellenic Design Centre, ασχολείται με το Design τα τελευταία 7 χρόνια. ‘Εχει διοργανώσει πολυάριθμα εκπαιδευτικά εργαστήρια για design driven innovation και co-creation τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους φορείς. ‘Εχει εμπειρία στην ανάπτυξη προτάσεων και διαχείριση έργων στο πλαίσιο διαφόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ταμείων και χορηγών, συμπεριλαμβανομένου του Horizon 2020, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ). Παράλληλα, η Χριστίνα είναι ιδρυτικό στέλεχος του Cultural Entrepreneurship Hub Thessaloniki. To Cultural Entrepreneurship Hubs είναι ένα πρόγραμμα του Goethe Institut και του Strascheg Center for Entrepreneurship, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Στόχος του Cultural Entrepreneurship Hubs είναι να ενεργοποιήσει και να ενθαρρυνθεί το πολιτιστικό επιχειρηματικό πνεύμα.

Θάλεια Ρίζου

Η Θάλεια εργάζεται ως Service Designer στο Hellenic Design Centre, όπου μέσω του ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού υπηρεσιών, ανανεώνουν τον τρόπος που εξυπηρετείται ένας πελάτης/χρήστης σε νοσοκομεία, μουσεία, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, application, δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ., με σκοπό να βιώνει μια γρήγορη και ευχάριστη εμπειρία. Παράλληλα είναι η ιδρύτρια και διαχειρίστρια του οργανισμού Youthnest, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ξεκίνησε πριν 2,5 χρόνια με σκοπό να συνεισφέρει στην εξέλιξη της πόλης προς ένα πιο βιώσιμο οικοσύστημα, μέσω προγραμμάτων με κοινωνικό αντίκτυπο, καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης φορέων και διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια. Τέλος, είναι βασική facilitator στο πρόγραμμα ChangemakerXchange της Ashoka, το οποίο ενισχύει παγκοσμίως νέους που εργάζονται πάνω στην κοινωνική επιχειρηματικότητα.