Project Management: μέθοδοι και τεχνικές αντιμετώπισης προκλήσεων

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα και στις επιχορηγούμενες οργανώσεις του προγράμματος Active citizens fund.

Οι  άνθρωποι των Μη Κερδοσκοπικών οργανισμών αντιμετωπίζουν προκλήσεις όπως το πως να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα project που αναλαμβάνουν, καθώς και το ποια εργαλεία πρέπει να εφαρμόσουν στο πλαίσιο δράσης τους. Προβληματίζονται, επίσης, για το εάν έχουν τα soft skills που χρειάζεται ένας project manager, καθώς και πως τελικά θα πρέπει να τα εκφράζουν, στο πλαίσιο σύμφωνα με την κουλτούρα του οργανισμού. Σε αυτό το διήμερο εργαστήριο, λοιπόν, στόχος είναι ολοκληρώνοντάς το να έχουμε αναπτύξει τη φιλοσοφία σχεδιασμού και δημιουργίας ενός έργου μέσω μεθοδολογιών, γνωρίζοντας παράλληλα τα soft skills που έχουμε σαν project managers, καθώς και αυτά που θα πρέπει να εκφράσουμε στο πλαίσιο δράσης μας. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό; Την πρώτη μέρα θα δουλέψουμε πάνω σε μια μελέτη περίπτωσης και θα δούμε πώς οι αρχές του project management εφαρμόζονται, ποιος είναι ο κύκλος έργου του συγκεκριμένου project και ποια εργαλεία εφαρμόστηκαν για την υλοποίηση του. Τη δεύτερη ημέρα θα δουλέψουμε πάνω στα δικά σας projects, και θα συνειδητοποιήσουμε αφενός ποια ατομικά soft skills θα πρέπει να εκφράσουμε στα πλαίσια του έργου, έτσι ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας, και αφετέρου θα αναλύσουμε τις αποτελεσματικές μεθόδους εργασίας ενός project manager με την ομάδα του.

Δομή σεμιναρίου

1η ημέρα

15.00 – 15.30 Εισαγωγή και στόχοι εργαστηρίου

15.30 – 15.50 Τι σημαίνει project management (διαχείριση έργου):  Μύθοι & Πραγματικότητα

15.50 – 16.00 Διάλειμμα

16.00 – 16.50 Το project management από τη θεωρία (γενικές αρχές) στην πράξη: O Κύκλος Ζωής Ενός Έργου (άσκηση βασισμένη σε case study) – Part A’

16.50 – 17.00 Διάλειμμα

17.00 – 17.50 Το project management από τη θεωρία στην πράξη:O Κύκλος Ζωής Ενός Έργου (άσκηση βασισμένη σε case study) – Part B’

17.50 – 18.00 Κλείσιμο εργαστηρίου – Ανατροφοδότηση

2η ημέρα

15.00 – 15.20 Εισαγωγή και στόχοι εργαστηρίου

15.20 – 15.50 Τα Soft skills του project manager

15.50 – 16.00 Διάλειμμα

16.00 – 17.00 Το SWOT του Project Manager

17.00 – 17.10 Διάλειμμα

17.10 – 17.45 Καθημερινότητα του project management: tips & tricks αποτελεσματικής οργάνωσης εργασίας ενός project manager

17.45 – 18.00 Κλείσιμο εργαστηρίου – ανατροφοδότηση

Πού και πότε

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τρίτη 17 και Τετάρτη 18 Μαΐου, 15.00-18.00, μέσω της πλατφόρμας Zoom. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε πατήστε «Συμμετοχή», επιλέξτε την ημερομηνία του σεμιναρίου και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα. Η επιβεβαίωση της συμμετοχής σας θα γίνει το συντομότερο δυνατό.  Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο: 210 3221287.

Το σεμινάριο έχει συμμετοχικό χαρακτήρα οπότε θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να έχουν ανοικτή την κάμερα και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν μικρόφωνο.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή

Ο Φώτης Κατιμερτζόπουλος είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστήμων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατέχει πτυχίο Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Μεταπτυχιακό στο τομέα Διεθνών Σπουδών (Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης) από το Τμήμα της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι Εκπαιδευτής Ενηλίκων και πιστοποιημένος Professional Coach από το European Mentoring & Coaching Council, Association for Coaching. Δραστηριοποιείται στον κλάδο της συμβουλευτικής σχετικά με την ίδρυση και τη διαχείριση των επιχειρήσεων, καθώς και στον τομέα ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, παρέχοντας  συμβουλευτικές υπηρεσίες επαγγελματικής ανάπτυξης (Business, Career & Performance Coaching). Είναι συνιδρυτής και project manager του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «Τ.Ε.Α.Μ. Organization». Επίσης τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται σε θέματα επιχειρησιακής κουλτούρας και καινοτομίας, κοινωνικής επιχειρηματικότητας και επιχειρηματικών οικοσυστημάτων. Στόχος τoυ μέσω του mentoring είναι η συμβουλευτική ομάδων, μέσα στις οποίες συνειδητά το άτομο θα γνωρίζει πώς μπορεί να παρέχει-συμβάλει στο σύνολο αλλά και πώς θα μπορεί να αντιμετωπίζει ολιστικά τις δυσκολίες της ομάδας και του περιβάλλοντός του βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.